• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Konačno pobjeda Partizana!

Crno-bijeli slavili u Novom Mestu (66:58) zahvaljujući granitnoj odbrani i preciznosti Gordića i Bertansa u posljednjim minutima.

 ABA: Konačno pobjeda Partizana! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s prekinuli su seriju od tri poraza u svim takmičenjima, savladavši Krku u gostima rezultatom 66:58, po četvrtinama 18:9, 11:19, 11:13, 26:17.

Time su popravili skor na 10-5 i godinu će završiti u najgorem slučaju na diobi druge pozicije.

Igra crno-bijelih nije bila ništa kvalitetnija nego protiv Zadra, tri dana ranije, ali su ovog puta bili mnogo bolji u defanzivnom skoku, a imali su i smirene Nemanju Gordića i Davisa Bertansa, da u finišu postignu ukupno 11 poena i riješe utakmicu.

Uz to se Krka ispromašivala sa linije slobodnih bacanja, što joj je bio problem tokom svih 40 minuta (19/34).

Partizan je u 36. minutu imao vođstvo od 53:51 i sve je ukazivalo na još jednu dramu, u kojoj bi se samopouzdanje tima našlo na ozbiljnom testu.

Međutim, Bertans je trojkama počeo i završio odlučujuću seriju od 11:4, između tih koševa je Gordić dva puta pogodio iz reketa, dodao jedno slobodno bacanje i crno-bijeli su 52 sekunde prije kraja stekli nedostižnih 64:55.

Najefikasniji su bili Dru Gordon i Dragan Milosavljević sa po 13 poena, a zanimljivo je da su polovinu tog učinka ostvarili već u prvoj četvrtini (7+6).

Bertans je ubacio 12 poena, Dejan Musli 10, uz sedam skokova i čak četiri blokade, dok je Gordić imao devet poena i potvrdio da se trenutno nalazi u daleko boljoj formi od Lea Vestermana (2p, 3sk, 2as, 3izg za 16 minuta).

Prvaka Slovenije predvodio je sa 20 poena Jaka Klobučar, nekadašnji član crno-bjelih. Dugo je Klobučar predstavljao nerješivu enigmu, ali je u posljednjih šest minuta odlično sačuvan.

Lopta je uglavnom išla u ruke Domena Lorbeka i Uroša Lučića, koji se nisu snašli u trenucima odluke, a od velikog značaja je bila i peta lična greška Jakova Vladovića pri rezultatu 58:55.



Meč u dvorani Leona Štuklja protekao je u "rovovskoj" borbi timova selektiranih da prvo igraju odbranu, pa tek onda razmišljaju kako dati koš.

Krkin procenat šuta iz igre je sa 25 odsto nakon prve četvrtine porastao do skromnih 35 odsto, dok su crno-bijeli krenuli sa 40 procenata, poslije treće dionice pali na samo 31, pa se vratili na 39 odsto.

U takvoj utakmici su Partizanov bolji skok i sigurnije izvođenje "penala" morali da naprave razliku, ali ko zna šta bi bilo da Bertans nije šutirao trojke odličnih 4/7.

Jedino opipljivije vođstvo - 29:18 u 17. minutu, pripadalo je Partizanu, ali su Klobučar i Vladović trojkama pokrenuli seriju od 10:0, kojom je Krka otišla na odmor sa minimalnim deficitom.

Mada je napad srpskog šampiona generalno bio dosta spor i neinventivan, grijeh bi bio ne pomenuti nekoliko zakucavanja Gordona, Milosavljevića i Vladimira Lučića, koji su publici oduzimali dah. Istakli su se i Bertans "bananom" Smiljanu Paviču, kao i Musli, kada je "zalijepio" Uroša Lučića.

Crno-bijeli će narednu utakmicu odigrati 5. januara, protiv Cibone pred svojim navijačima.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC