• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda na odmor kao druga!

Uporni tim Zadra pred 7.000 ljudi u Pioniru natjerao crveno-bijele da se pomuče kako bi upisali treću uzastopnu pobjedu - 88:79.

 ABA: Zvezda na odmor kao druga!  Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Diva slavili su deveti put u posljednjih 10 kola ABA lige, što ih sa ukupnim skorom 10-5 i impresivnom koš-razlikom (+122) čini drugoplasiranom ekipom regionalnog takmičenja.

Odličan je to plasman crveno-bijelih, s obzirom na to da su startovali sa 1-4 i djelovali prilično raštimovano sve do početka novembra.

Tim Vlade Vukoičića maksimalno je iskoristio prednost domaćeg terena u zgusnutom rasporedu, pobijedivši poslije Radničkog i Splita i vrlo dobri Zadar - 88:79 (21:22, 23:15, 18:21, 26:21).

Zvezda je ponovo loše počela utakmicu, a u trećoj četvrtini sa maksimalnih "plus 13" (53:40) brzo spala na samo poen prednosti (59:58), nakon nesportskog ponašanja publike i tehničke greške klupi.

Ipak, trio Cvetković - Katić - Rakočević se u posljednjoj dionici postarao da ne dođe do iznenađenja. Kapiten je trojkom završio seriju od 14:4, poslije koje je na semaforu pisalo 79:67 (38. minut).

Zadrani se nisu predavali, uprkos izlasku nekolicine igrača zbog pet prekršaja i uspjeli su da izbore častan poraz.



Crvena zvezda se posljednjih nedjelja ionako mogla podičiti dobrom posjetom, a odluka klupskog rukovodstva, da za posljednji meč u 2012. godini omogući besplatan ulaz, doprinijela je da tribine Pionira bude potpuno ispunjene.

Nažalost, gledaoci nisu sve vrijeme bili na visini zadatka. Bilo je usmjeravanja lasera u oči protivnika prilikom izvođenja slobodnih bacanja, poslije pomenute tehničke Vladi Vukoičiću i bacanja upaljača na parket, kao i uvredljivog skandiranja Hrvatima.

Zvezda je ove jeseni već kažnjavana zbog manjih incidenata na utakmicama ABA lige i Evrokupa, pa nema sumnje da će klupska kasa još jednom biti "olakšana".

U meču koji je zbog mnoštva prekršaja (ukupno 59) i slobodnih bacanja (67) trajala tačno dva sata, kod domaćina su se istakli Igor Rakočević sa 22 (indeks korisnosti 24), Raško Katić sa 15 (slobodna bacanja 3/10) i Bojan Subotić sa 12 poena.

Demarkus Nelson imao je devet poena i šest asistencija, a Majk Skot četiri poena i devet skokova.

Na drugoj strani je briljirao stari znanac srpske košarkaške publike, Romeo Trevis, koji je uz 25 poena nanizao 10 skokova, po tri asistencije i ukradene lopte (indeks 35).

Ostatak ekipe Zadra dao je prilično ujednačen doprinos, a osjetio se izlazak plejmejkera Čejsona Alena u 33. minutu, nakon kojeg je Zvezda odmah krenula u pomenutu, prelomnu seriju od 14:4.

Mladi Toni Prostran (dvije izgubljene lopte i faul u napadu) izgubio je "mini-duel" sa još mlađim Aleksandrom Cvetkovićem, Katić gospodario u odbrani i skoku, a Rakočević vezao pet poena i zadao protivniku završni udarac.



Prepuna dvorana nije odmah motivisala crveno-bijele na maksimalan angažman u odbrani, možda i zato što nije bilo gromoglasnog navijanja. To su Zadrani iskoristili da pogode dosta otvorenih šuteva i u osmom minutu odu na "plus pet" (15:20, 17:22).

Katić je u posljednjem sekundu prve četvrtine pogodio za 21:22, a Marko Simonović "otvorio" drugu dionicu sa vezanih pet poena i to je bila serija od 9:0 kojom je Zvezda preuzela vođstvo - 26:22.

Gosti su dobro parirali do 17. minuta i 35:35, kada je Nelson sjajnom minijaturom (tri poena, ukradena lopta, dvije asistencije) režirao seriju od 7:0. Katić je na asistenciju Rakočevića poentirao za 44:36, što je bilo najveće vođstvo u prvom poluvremenu.

Kao i ostatak lige, crveno-bijeli odlaze na dvonedjeljnu pauzu, nakon koje ulaze u brutalan raspored takmičenja na dva fronta. U ABA ligi tokom januara gostuju Olimpiji i Igokei, a dočekuju Cedevitu i MZT Skoplje. Tu je i Last 16 faza Evrokupa...

(MONDO, foto: MN Press, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC