• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gašić: Pobjeda koja donosi mir

Pomoćni trener Partizana mt:s izjavio da je ekipa u susretu sa Krkom prikazala i dobre i loše stvari, ali da je najvažnija pobjeda.

 Gašić: Pobjeda koja donosi mir Izvor: MONDO

Prvak Srbije izbjegao je totalni krah na mini-turneji, koju je u posljednjih 10 dana prošao na liniji Bamberg - Solnok - Zadar - Novo Mesto.

Pobjedom nad Krkom (66:58) zaustavljen je "slobodan pad" na tabeli ABA lige, održan korak sa Crvenom zvezdom na drugoj poziciji i bar djelimično suzbijena narastajuća panika u redovima navijača.

Laknulo je i Velimiru Gašiću, koji je zbog suspenzije Duška Vujoševića vodio ekipu na posljednje dvije utakmice, a za koji dan će biti poznato i koliko će još morati da "dublira" trofejnog stratega.

"Vrlo je važno što smo zabilježili pobjedu, koja nam daje dozu mirnoće, prije svega u radu. Za ovaj mlad tim to je izuzetno značajno. Mnogo je ljepše kada pauzu dočekate u pobjedničkom raspoloženju", istakao je Gašić.

U Novom Mestu sastale su se dvije ekipe u krizi, kojima je pobjeda bila neophodna i konačnih "plus osam" ne pokazuju da su crno-bijeli, u suštini, ponovo plesali na ivici poraza.

Sve do maestralne serije Bertansa i Gordića u posljednja četiri minuta.

"Bili smo dobro pripremljeni za njih. Bez neke pretjerane priče, samo je pobjeda egzistirala u našim mislima, da bismo mogli da nastavimo borbu za učešće na Fajnal foru", objasnio je Gašić.

On smatra da su igrači "veoma kvalitetno reagovali poslije traumatičnog poraza u Zadru".

"Pokazali su dozu mentalne čvrstine, što je jako bitno za naše utakmice. Bilo je momenata u kojima smo bili odlični, na početku meča i u dobrom dijelu druge četvrtine, međutim, brinu loši minuti, loši trenuci, koje moramo da izbjegavamo, da eliminišemo pravim načinom igre".

Šampion će po povratku u Beograd sigurno imati nekoliko slobodnih dana, da se igrači regenerišu i fizički i psihički. To je ta, dobra, strana eliminacije iz Evrolige, jer bi u suprotnom morali da se pripremaju za novu tešku utakmicu već u četvrtak.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC