• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Ćapin čestitao Cedeviti Novu godinu

Radnički završio 2012. godinu pobjedom i pozitivnim skorom u ABA ligi. Sjajni Aleksandar Ćapin - sedam trojki i osam asistencija!

 ABA: Ćapin čestitao Cedeviti Novu godinu  Izvor: MONDO

Radnički je pobijedio Cedevitu i jednim udarcem "ubio nekoliko muva"!

Uspjeli su Kragujevčani da završe godinu u "plusu" (odnos pobjeda i poraza u ABA ligi 8-7), da sačuvaju evropske nade, da prekinu seriju od dva poraza, ali i da postave Cedeviti klip u točkove automobila koji juri za Igokeom, Crvenom zvezdom i Partizanom.

Radnički - Cedevita 85:77 (27:29, 11:14, 21:18, 26:16) u 15. kolu ABA lige.

Fenomenalnu partiju pružio je Slovenac, rođen u Sarajevu, Aleksandar Ćapin (na slici). Postigao je čak sedam trojki iz devet pokušaja, uz osam asistencija! Dva puta je šutirao za dva poena i oba puta promašio. Ukupno 23 poena.

Upravo je Ćapin pokrenuo ključnu seriju domaćina u posljednja dva minuta meča, kada je i prelomljena utakmica.

Radnički je ubacio ukupno 12 trojki iz 33 pokušaja. Osim Ćapinovih sedam, po dvije su postigli Stefan Sinovec i Ratko Varda(!), a jednu Teriko Vajt

Silno je želio Radnički pobjedu nad Cedevitom, pozvao je u pomoć cio Kragujevac, širom otvorivši vrata dvorane "Jezero". Za dobru i bučnu podršku, publika je nagrađena bodovima protiv ekipe Ace Petrovića, konkurenta za odlazak na Fajnal-for.

Kako je počela utakmica u Kragujevcu moglo je da se desi da ovo bude jedna od najefikasnijih utakmica ABA lige u ovoj sezoni. Rezultat prve četvrtine bio je 29:27(!) u korist gostiju iz Zagreba. Markus Grin i Marko Tomas su na početku meča punili koš Radničkog, ali ni Kragujevčani nisu ostajali dužni.

Početkom drugog poluvremena Cedevita je trojkom Gorana Sutona otišla na +8 (46:38). Ali, domaćin je odgovorio serijom od 8-0. Praktično do kraja meča bila je to neizvjesna utakmica, a sve dileme oko pobednika otklonio je Aleksandar Ćapin.

U 37. minutu na semaforu je pisalo 69:69, da bi Ćapin potom pogodio trojku.Kad je već vidio da ga "hoće", plejmejker Radničkog je odlučio da sam riješi utakmicu. Pogodio je potomn još dvije vezane trojke, podigao publiku na noge, a vođstvo Radničkog na +6 (79:73). Probala je nešto Cedevita, ali je do kraja meča Miloš Borisov preuzeo ulogu "mirne ruke" od Ćapina i pogađao je sa linije slobodnih bacanja.

Zanimljivo je da su obe ekipe ukupno šutirale čak 68 puta za tri poena: Radnički je od 33 pokušaja pogodio 12 trojki, a Cedevita je od 65 puta pogodila 10. Zanimljivo, Cedevita je više šutirala za tri nego za dva poena (35 i 34 puta).

"Četiri musketara" imao je Radnički na ovom meču. Aleksandar Ćapin, koji je potpuno zaslužio epitet igrača utakmice, vjerovatno i cijelog kola (mada je konkurencija žestoka), imao je pomagače u vidu Ratka Varde, Stefana Sinoveca i Teriko Vajta koji su ubacili po 14 poena, ali je Vajt imao i osam skokova. Treba pomenuti i Stefana Birčevića koji je imao šest uhvaćenih lopti.

U Cedeviti su najefikasniji bili Marko Tomas sa 17, Markus Grin i Suton sa po 15 poena. Nedostajali su Zagrepčanima poeni Predraga Šuputa i Brejsija Rajta, svakako.

Važna pobjeda Radničkog koja mu ostavlja šanse za plasman na Fajnal-for ABA lige. Osim Igokee, nijedna ekipa iz vrha tabele ne može da kaže da je "sigurni" učesnik završnog turnira

Izvještaje sa ostalih mečeva koji su odigrani u nedelju i kompletnu tabelu pogledajte OVDE.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC