• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički: Evropski protiv evroligaša

U 15. kolu ABA lige kragujevčani su savladali Cedevitu i na pauzu, koji slijedi, odlaze sa pozitivnim skorom 8-7.

 Radnički: Evropski protiv evroligaša  Izvor: MONDO

Aleksandar Ćapin bio je lider Kragujevčana u pobjedi nad Zagrepčanima (85:77). On je postigao 23 poena, od čega je ubacio sedam trojki.

"Prelijep je osjećaj kada se dobije derbi na ovakav način. Dobro smo igrali, publika nas je nosila, bila nam je onaj pravi impuls. Odigrali smo kako treba, pobijedili smo jako kvalitetan tim. Ovaj dio sezone završili smo pozitivnim skorom, što je najbitnije. Slijedi nam pakleni raspored, pred nama su teška gostovanja, dolaziće nam najbolje ekipe. Tek ćemo morati da pokažemo pravi karakter, da se saberemo, kako bismo i drugi dio sezone završili pozitivnim učinkom. To će omogućiti ostvarivanje klupskog cilja", rekao je Ćapin.

Trener Kragujevčana, Miroslav Muta Nikolić, takođe je istakao zadovoljstvo poslije trijumfa nad evroligaškom ekipom. Njegov tim odigrao je na visokom nivou i poslije nešto slabijih partija, godinu je okončao trijumfalno, što je dobra uvertira za nastavak takmičenja.

"Prezadovoljan sam pobjedom nad Cedevitom. Ovo je veliki uspjeh za nas. Ćapin je ubacio sve što je htio, a oni se nisu dobro branili. Uspio sam da odmaram igrače, da ih rotiram. Momci su se borili, 'izginuli' su na terenu. Ne bih imao šta da im zamjerim i da su izgubili. Imali smo težak raspored pred kraj godine. Bili smo prozivani poslije utakmica sa Zvezdom i Olimpijom, a oni se takmiče i u Evropi, baš kao i Cedevita. U ove četiri utakmice izboriti dvije pobjede je vrhunski domet. Ovom pobjedom pratimo ritam ka visokom plasmanu", rekao je Nikolić.

Strateg Radničkog je istakao da tim počinje da funkcioniše kao skladna cjelina, što je najneophodnije da bi se nizale pobjede i ostvarile klupske ambicije.

"Za veće uspjehe neophodna je 'svlačionica', atmosfera među igračima za koju od početka mislim da moramo da imamo. Tu još nisam zadovoljan, a biću kada se svi saberi kao cjelina, kada igraju jedan za drugoga, jer mi smo dobra ekipa. Tražim pas više, stvaranje dobrih pozicija za saigrača. Tada ćemo dobro da funkcionišemo i stićićemo tamo kuda smo namjerili. Kada se igrači sabiju kao cjelina, nema tu velikih oscilacija, nema pada - i mi dobijamo. Sve u svemu, zadovoljan sam postignutim u ovih 15 kola. Borimo se da budemo u šest najboljih ekipa, a ako bi nam se ukazala prilika da se nađemo i na Fajnal foru nećemo sigurno da gubimo kako bismo to izbjegli - da otklonim sumnje onih koji su u nevjerici", dodao je u svom stilu popularni Muta, čiju ekipu u novoj godini prvo očekuje derbi sa Igokeom u Laktašima 5. januara.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC