• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Računamo na Borisa Savovića

Selektor Bosne i Hercegovine Aco Petrović otkrio da je razgovarao sa krilom Crvene zvezde o nastupu za tamošnju reprezentaciju.

 BiH: Računamo na Borisa Savovića  Izvor: MONDO

Još je nejasno za čiji će nacionalni tim igrati Boris Savović (25 godina, 210), najbolji skakač ABA lige.

Rođeni Trebinjac nosio je dres mlade reprezentacije Crne Gore, a po dolasku u Crvenu zvezdu prošlog ljeta potvrdio da ima ogromnu želju da igra pod zastavom Srbije.

"Što se tiče reprezentacije, moja želja je samo nacionalni tim Srbije. Najbitnije mi je da za nju mogu da igram", izjavio je tada za "Žurnal".

Međutim, već složenu situaciju dodatno je zakomplikovao Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, koji ga takođe želi u svom timu.

Bosanci su napravili i konkretne poteze kako bi ga privoljeli da ih pojača na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, gdje će im rivali biti i "orlovi" Dude Ivkovića.

Selektor BiH Aco Petrović potvrdio je specijalizovanom košarkaškom portalu mvp.rs da je lično stupio u kontakt sa prvotimcem Crvene zvezde Diva.

"Mi smo obavili sve predradnje, što znači i da smo razgovarali sa Savovićem. Imali smo zajednički ručak kome je prisustvovao i generalni sekretar Saveza BiH koji je obavio razgovor sa Borisom. Savović je rođeni Trebinjac, uz neke papire koji trebaju doći iz Crne Gore on može nastupati za nas. Nama nedostaje upravo ono što igrač Zvezde daje, kontrola skoka nam je bila problem u kvalifikacijama, a koliko vidim kroz regionalnu ligu on bi nam donio sjajnih 15 - ak minuta kao zamjena Mirzi Teletoviću. Na kraju krajeva, odluku će doneti Savović, ali vjerujem da više prostora može pronaći u reprezentaciji Bosne negu u Srbiji", rekao je Petrović.

Nacionalni timovi Srbije i Bosne i Hercegovine činiće Grupu B na predstojećem Evropskom prvenstvu. U borbi za plasman rivali će im biti i Litvanija, Makedonija, Crna Gora i Letonija.

Petrović, koji sjedi i na klupi Cedevite, smatra da su "orlovi" izvukli pouke iz teško izborenog plasmana.

"Nemam nikakve iluzije da će Srbija biti onakva kakva je bila u kvalifikacijama, mislim da će probleme koje su tada imali shvatiti ozbiljno i za EP se pripremiti kako treba. Po meni, Srbija i Litvanija su favoriti za prolaz u nastavak, a ostale reprezentacije imaju podjednake šanse", dodao je on.

Reprezentacija BiH obezbijedila je plasman na EP kroz kvalifikacionu Grupu D, u kojoj je u konkurenciji Gruzije, Letonije, Holandije i Rumunije ostvarila šest pobjeda i dva poraza.

Očigledno je da će se njeni čelnici potruditi da Petrović na Evropskom prvenstvu (od 4. do 22. septembra) raspolaže i sa jednim od najboljih igrača Crvene zvezde.

Košarkaški savez Srbije je na potezu...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC