• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Žalgirisu uoči Top 16

Najpopularniji litvanski klub nalazi se u ozbiljnim finansijskim problemima, igrači prijete odlascima.

 Haos u Žalgirisu uoči Top 16  Izvor: MONDO

Žalgiris je ove sezone formirao sjajan tim, prije svega vraćanjem nekolicine iskusnih domaćih košarkaša, poput braće Lavrinovič i Kaukenasa.

U prvoj fazi Evrolige su zabilježili osam pobjeda i dva poraza, osvojili grupu C ispred Olimpijakosa, Efesa i Kahe Laboral, ali se postavlja veliko pitanje u kakvom sastavu će Žalgiris nastupati poslije Nove godine.

Lokalni specijalizovani sajt "Krepšinis" objavio je da su menadžeri košarkaša Žalgirisa dali ultimatum predsjedniku Vladimiru Romanovu, da u roku od 10 dana isplati zaostali novac, ili će biti primorani da zatraže raskide ugovora!

Romanov je prošle nedjelje saopštio da klupski budžet za ovu sezonu iznosi nešto više od 10 miliona evra, ali da od te cifre još nije obezbijeđeno oko tri miliona evra.

On je apelovao na navijače Žalgirisa da sami skupe taj novac, slanjem SMS poruka, ili direktnim uplatama novca na klupski račun. Prema njegovoj "računici", svaki navijač trebalo bi da donira klubu po 100 litasa, odnosno 30 evra, a u suprotnom će neminovna biti rasprodaja najboljih igrača.

"Žalgiris je dio litvanske kulture i svaki Litvanac bi trebalo da pomogne u spasavanju ovog blaga. Bilo bi sjajno da tim ostane na okupu i bori se za najviši plasman u Evroligi", poručio je Romanov.

Prvak Litvanije imao je ponudu Fenerbahčea za Rimantasa Kaukenasa, ali nije mogao da plati obeštećenje od pola miliona evra, pa se odlučio za srpskog beka Uroša Tripkovića.

Žalgiris u prvom kolu Top 16 faze gostuje Panatinaikosu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC