• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas: Srbija cilja medalju na EP u Sloveniji

"Cilj je da se muška selekcija u Sloveniji bori za medalju", kaže prvi čovjek KSS.

 Đilas: Srbija cilja medalju na EP u Sloveniji Izvor: MONDO

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije istakao zadovoljstvo zbog učinka reprezentacija u 2012. godini i rekao da očekuje da obje selekcije i u 2013. ostvare dobar plasman na prvenstvu Starog kontinenta.

Košarkaški savez Srbije na koktelu u Kući košarke sumirao je učinak reprezentativnih selekcija u godini na izmaku, a predsjednik Dragan Đilas istakao je da očekuje da muška i ženska selekcija ostvare dobar plasman na Evropskom šampionatu u 2013.

"Cilj je da se muška selekcija u Sloveniji bori za medalju. Imamo kvalitet za to, iako naši najbolji igrači nemaju zapažene uloge u svojim klubovima", izjavio je Dragan Đilas na novogodišnjem koktelu.

On je dodao da je zadovoljan učinjenim u prošloj godini, posebno što se tiče finansijske situacije u Savezu.

"Pored muškaraca, vekiki uspjeh napravila je i ženska reprezentacija, plasmanom na prvenstvo Evrope u Francuskoj. Cilj nam je da tamo osvojimo minimum peto mjesto, kako bi se tim plasirao na prvenstvo svijeta i na taj način vratio žensku košarku na mjesto koje joj pripada", rekao je predsjednik KSS.

On je naglasio da će se Savez potruditi da obje selekcije na prvenstvima donesu naciji što više radosti, kao i da čelnici KSS ostvare što veći utuicaj u Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA).

"Pokušaćemo da ostvarimo uticaj u FIBA, kako bismo u budućnosti dobili organizaciju nekog takmičenja", istakao je Đilas.

Potpredsjednik KSS Dejan Bodiroga rekao je da očekuje da naredne godine naš tim osvoji što više medalja.

"Seniorski tim ima tri četiri dobra igrača, koji su nosioci igre u svojim timovima, ai ne smijemo potcijeniti ostale, jer da nemaju kvalitet, ne bi dobili poziv u reprezentaciju. Cilj je da na prvenstvu Evrope naša reprezentacija izbori plasman na sljedeći svjetski šampionat", rekao je Bodiroga.

Srbija će se na EP u Sloveniji, od 4. do 22. septembra, takmičiti u B grupi, u Jasenicama, sa Makedonijom, Litvanijom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

(Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC