• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savović: KSS me nije zvao

As Crvene zvezde Telekom potvrdio da je samo sa čelnicima Košarkaškog saveza BiH razgovarao o nastupu na EP. "Iz KSS me niko me nije kontaktirao".

 Savović: KSS me nije zvao Izvor: MONDO

Za čiju reprezentaciju će igrati Boris Savović na Evropskom prvenstvu u Sloveniji?

Teoretski, mogao bi i za bosanskohercegovačku i za srpsku, a i za crnogorsku, čiji je dres nosio u mlađim kategorijama. Ipak, konkretne poteze na njegovom angažovanju preduzeli su samo čelnici saveza Bosne i Hercegovine.

Rođeni Trebinjac nedavno je razgovarao sa selektorom tamošnjeg nacionalnog tima Acom Petrovićem i čuo njegov prijedlog da tokom ljeta igra pod zastavom BiH.

"Oni su htjeli da razgovaraju sa mnom. Kao prijatelj i drug sam sjeo sa njima i saslušao njihovo mišljenje. Imaju velike planove za mene jer se otvaraju priče da mogu da igram i za bosansku i za srpsku reprezentaciju", rekao je Savović za MONDO na klupskom koktelu u Beogradu.

Međutim, ne želi da još razgovara o nacionalnim timovima, ni o Evropskom prvenstvu, gdje će Srbija i BiH igrati u istoj grupi.

"Rano je da pričamo o tome jer je tek pola sezone. Mislim da je Zvezda veliki klub i glupo bi bilo razmišljati o reprezentaciji. Klub mi je u prvom planu, a kad dođe kraj sezone i kad se budu sabirali utisci tada će biti vrijeme za razmišljanje o reprezentativnim obavezama".

Dok su iz Bosne uputili zvaničan zahtjev da najbolji skakač ABA lige zaigra za njih, Košarkaški savez Srbije (KSS) nije se oglašao. Stoga ni ne čudi što Savović ni ne zna tačno kako da konkretno odgovori na pitanje da li bi igrao za "orlove".

Nije siguran ni da li neko iz KSS računa na njega, da li ga selektor Duda Ivković ima u svojim planovima...

"Niko iz srpskog saveza me nije kontaktirao, jeste iz bosanskog. Predložili su mi svoje planove, svoj plan rada i svoje ambicije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Sa srpskim nisam imao nikakve kontakte. Međutim, rano je razgovarati o mojim željama, sačekajmo kraj sezone i onda ću razmišljati za koga ću da igram, za jedne ili za druge...", naveo je Savović i dodao:

"... Naravno, ako me selektor srpske reprezentacije uopšte bude pozvao".

Evropsko prvenstvo jeste daleko, ali su u Košarkaškom savezu BiH odlučili da ne gube vrijeme u borbi za jednog od najboljih košarkaša crveno-bijelih.

Još se očekuje stav KSS.

(Mladen Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC