• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Htio sam da motivišem Anđušića

Trener Partizana mt:s o razlazu sa Anđušićem. "Tim ove sezone nije imao obavezu da osvoji sve trofeje, ali mi nećemo amnestiju", rekao Vujošević.

 Vujošević: Htio sam da motivišem Anđušića Izvor: MONDO

Danilo Anđušić i definitivno više nije igrač Partizana mt:s. Zbog nedovoljne minutaže košarkaš je tražio i dobio raskid ugovora.

Trener crno-bijelih Duško Vujošević u petak je prokomentarisao odlazak Anđušića.

"Trener mora da donosi odluke i da rangira igrače. Nema tu misterije. Procijenio sam da su dva igrača ispred njega, a on nije želio na taj način da se nametne. Tim nije skup pojedinaca, već skup igrača koji najbolje funkcionišu zajedno. Očekivao sam da će on biti uporniji u želji da se nametne i promijeni svoj status u ekipi, ali se on odlučio za drugi put", rekao je Vujošević novinarima na novogodišnjem koktelu kluba i promociji kalendara za 2013. godinu.

Eliminacija Partizana iz Evrolige, rekao je Vujošević, pomoći će mladom timu da obnovi energiju i jače trenira.

"Evroliga je najbolja moguća škola, ali putovanja, stres i razni problemi su nam ometali ritam treninga i imali negativne efekte. Igrači su imali dva dana slobodno i od utorka su nastavili da treniraju. Sada smo u punom trenažnom procesu i to svima odgovara", rekao je Vujošević.

Partizan je ispao u prvoj fazi Evrolige, pošto je u Grupi D završio na posljednjem, šestom mjestu, dok je u ABA ligi poslije 15 kola treći na tabeli sa 10 pobjeda i pet poraza.

Vujošević je ponovio da njegov tim nema obavezu da ove sezone bilježi najviše moguće rezultate, ali i da nema izgovora da to ne radi.

"Tim ove sezone nije imao obavezu da osvoji sve trofeje, ali mi nećemo amnestiju. Svi na pravi način prate program treninga. U Jadranskoj ligi nismo favoriti, ali nismo ni autsajderi. Sofisticirano gledano ima mnogo timova koji su izjednačeni", rekao je Vujošević.

Dodao je da mu malo smeta odnos medija i javnosti prema njegovom timu.

"Malo mi smeta kad dio medija predstavlja to što mi i gradski rival imamo isti rezultat, a oni imaju dvostruko skuplji i iskusniji tim, kao njihov uspjeh, a naš neuspjeh. Partizan nije u lakoj situaciji, nismo miljenik vlasti i trpimo razne pritiske. Slažem se u borbi protiv monopola u zemlji, ali sam protiv pravljenja selektivnog monopola u sportu", rekao je Vujošević.

Vujošević se vratio u Partizan poslije skoro dvije godine pauze u radu i rekao da mu više prija da upija sav pritisak javnosti, a igrači da imaju mir za trening, nego da ne radi.

"Ne pada mi lako (to što trpi pritisak umjesto igrača), ali mi teže pada kad ne radim, kad nisam u Partizanu i kada nisam sa ovim igračima", rekao je Vujošević.

(Beta/MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC