• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički doveo centra, Amerikanca

Novi centar u kragujevačkom timu. Kajl Vizer koji ima iskustvo igranja u evropskoj košarci. Pozicija "petica".

  Radnički doveo centra, Amerikanca  Izvor: MONDO

Košarkaški klub Radnički ulazi u Novu godinu sa novim centrom.

Dres Radničkog od danas do kraja sezone nosiće Kajl Vizer, 211 centimetara visok i 116 kilograma težak Amerikanac koji će u Evropi, posle Nemačke i Italije, zaigrati i u Srbiji. Rođen je 19. oktobra 1985. godine u SAD (Grand Rapids, država Mičigen).

Košarkašku karijeru počeo je da gradi u SAD 2003/2004 kao student, debitant u NCAA. Za četiri godine studiranja, odnosno igranja za ekipu Vejk Forest, prosječno je bilježio 17 poena (procenat šuta 58 odsto), više od sedam skokova i 1,4 blokade po utakmici. Zanimljivo je da je tada bio jedini igrač čitave konfererncije rangiran među deset najboljih u četiri kategorije: najbolji poenteri, skakači, blokeri i strelci po procentu realizacije iz polja.

Nakon diplomiranja, uslijedilo je treniranje u Vizardsima iz Vašingtona tokom ljeta, ali se nije obreo u NBA. Odlučio je da započne svoju evropsku odiseju, a prva destinacija bila je Njemačka i ekipa Fantoms. U debitantskoj sezoni u Bundesligi odigrao je 32 utakmice, bilježio prosječno 10 poena i nešto više od četiri skoka po utakmici. Pauzu između dve sezone iskoristio je za učestvovanje u Ljetnoj ligi u Las Vegasu. Nosio je dres Šarlota ali je ostao pri odluci da se ne vraća u SAD.

Nastavio je da igra u Njemačkoj još četiri sezone, kada se izborio da bude startni centar ekipe. U međuvremenu je branio boje još i Ludvigsburga. U posljednjoj sezoni prije napuštanja Bundeslige odigrao je 36 utakmica, popravivši prosječni učinak - imao je 11 poena (realizacija 60 odsto) i više od pet skokova po utakmici, a u igri je bio prosječno 22 minuta. Učesnik je plej-ofa njemačkog prvenstva u sezoni 2010/2011, finala nacionalnog Kupa, i jedan je od ključnih igrača koji su doprinijeli da ekipa izbori evro-takmičenje.

Naredno odredište bila je Italija, tu je tokom ove godine imao ugovorenu saradnju sa ekipom Juve Kazetra.. Povreda ramena, međutim, udaljila ga je par mjeseci od parketa, pa je sporazumno raskinuo saradnju. Karijeru sada nastavlja sa druge strane Jadrana, u prijestonici Šumadije.

Kao takav, čini se idealnim za novu "peticu" u sastavu koji vodi strateg Kragujevčana Nikolić. Sa Vizerom, Radnički će ući u nastavak takmičenja u regionalnoj ligi tokom januara, a u februara "napašće" i prvi trofej u istoriji kragujevačke košarke.

Novi košarkaš Radničkog je svestran. Hobi su mu ribolov i izrada fotografija, čak ima i sopstveni foto-blog.

(KK Radnički/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC