• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gurović: Samo trening vodi do trofeja

Pomoćni trener Crvene zvezde Telekom zadovoljan igrom i preciznošću ekipe. Vidi i prostor za napredak u borbi za titulu i plasman u Evroligu.

 Gurović: Samo trening vodi do trofeja Izvor: MONDO

Posljednji put kada smo razgovarali sa Milanom Gurovićem prepričavao je za MONDO utiske iz istorijske pobjede nacionalnog tima nad selekcijom SAD na Svjetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Amerikance je srušio trojkama u odlučujućim momentima i dokazao cijelom svijetu svoj talenat i kvalitet. Deset godina kasnije, posao mu je da u stručnom štabu Crvene zvezde, pod vođstvom Vlade Vukoičića prenosi znanje igračima.

Na klupu vicešampiona sjeo je ljetos, dok mu je šef bio smijenjeni Milivoje Lazić. Tokom prvog dijela sezone Zvezda je uspjela da zauzme drugu poziciju na tabeli ABA lige i obezbijedi učešće u Last 16 fazi Evrokupa, a igrači su nerijetko isticali značaj rada sa svim Vukoičićevim saradnicima, uključujući i Gurovića.

Igor Rakočević javno je na konferenciji za novinare rekao da mu je bivši saigrač iz reprezentacije savjetima pomogao da dodatno poboljša šut, a često se i tokom utakmica može vidjeti okretanje igrača baš ka Guroviću poslije pogođene ili promašene trojke, šuta sa distance...

"Primjetili ste? Sve vi primjetite (smijeh)...", počeo je priču sa novinarima na klupskom koktelu bivši reprezentativac i prvotimac Peristerija, Barselone, AEK-a, Unikahe, Vojvodine, Partizana, Crvene zvezde, Prokoma i Galatasaraja.

Međutim, ističe da ne radi samo on sa ekipom na tom segmentu igre.

"Svi treneri zajedno radimo na šutu i nadamo se da će naši igrači biti još bolji. Napredak se vidi".



Početkom sezone dobio je i iznenadnu priliku da prvi put samostalno vodi ekipu. U finišu susreta sa Igokeom Vukoičić je isključen, a članovi stručnog štaba složili su se u odluci da Gurović preuzme kontrolu nad timom.

Ipak, u uzbudljivoj završnici crveno-bijeli su poraženi.

"Nije mi se posrećilo. Umalo da dobijemo, ali šta da se radi. To je bio, da kažem, neki pokušaj da se dobije utakmica, međutim - ne bih o tome".

Već na početku trenerske karijere suočio se sa realnošću koju brzo konstatuju svi bivši košarkaši kada se late markera i table za crtanje taktike.

"Teže je kada si trener nego kad si na terenu i igraš. Kada igraš izvršavaš naređenja trenera, a ovako moraš da razmišljaš o mnogim stvarima i razlika je stvarno velika".

Prvi kalendarski dio takmičarske 2012/13 ocjenjuje pozitivnom ocjenom, ali i upozorava...

"Polusezona je dobra i sve funkcioniše. Trebalo bi da ostanemo čvrsto prikovani za zemlju i da nastavimo da radimo. Ne smijemo da poletimo. Mislim da smo na pravom putu, ali vidjećemo. Imamo svoje zacrtane ciljeve, a do njih možemo samo radom na treningu. Sve je u tome".

Čovjek za "specijalne zadatke" crveno-bijelih Branko Lazić početkom sezone isticao je da naporno radi sa Gurovićem na šutu i da pod njegovim budnim okom svakodnevno ubaci loptu u koš 200 puta. Vukoičićev pomoćnik otkriva da momak iz Ljubovije nema poseban tretman.

"Kod mene su svi tretirani isto. Ni Lazić ne zavisi ni od mene ni od Vlade Vukoičića, već od samog sebe i toga da li želi i hoće. On je vrijedan momak, hoće da radi i tu smo samo da pomognemo. I njemu i drugima".

Novogodišnje želje odavno zna - uspjeh u borbi za plasman u Evroligu i osvajanje titule šampiona Srbije.

"Prvo bih svima poželio zdravlja i sreće, a na sportskom planu zacrtali smo naše ciljeve, opšte su poznati - i titula i Evroliga i idemo polako ka tome", podvukao je Gurović.

Zvezdini košarkaši poslije 15 kola zauzimaju vodeća mjesta u ligi u statističkim kategorijama "najviše koševa" (prosječno 80,73) i "najbolji timski šut za tri poena" (35,74).

Brojke sigurno prijaju svima u Vukoičićevom stručnom štabu, pa i Guroviću, iako je tokom razgovora sa novinarima jasno provejavala njegova želja da se ne ističe i ne izdvaja svoj rad od rada kolega.

(M.Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC