• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Himki razbio Barselonu, šou Bjelice!

Odlična igra Himkija i zaslužen trijumf nad Barsom. Nemanja Bjelica izvanredan u pobedi Kahe nad Makabijem u Izraelu!

 EL: Himki razbio Barselonu, šou Bjelice!  Izvor: MONDO

Kakav preporod Kahe Laboral u Evroligi! Bila je na ivici eliminacije iz grupne runde, a sada, u TOP16 fai ima dvije pobjede!

Tu drugu ostvarila je u četvrtak uveče na vrućem terenu u Tel Avivu, protiv Makabija 71:71, poslije dramatičnog završetka i fenomenalne partije našeg Nemanje Bjelice, koji je briljirao - 17 poena (pet trojki iz osam pokušaja) i pet skokova! Od tih pet trojki, Bjelica je tri pogodio u posljednjoj dionici i vratio je svoju ekipu u život.

Ruku na srce, mogao je Bjelica da bude i tragičar, jer je u finišu promašio najprije šut za tri, potom i za dva, ali zato Fernandu San Emeteriju nije zadrhtala ruka. On je bio "meč viner", pogodivši za 71:70 osam sekundi prije kraja.

Imao je Makabi napad za pobjedu, ali je Jogev Ohajon promašio...

Kakav meč su odigrali Makabi i Kaha. U ovom duelu pokazali su kako jedna utakmica može da ima dva lica. Odnosno, kako ekipe mogu da idu od sjaja do očaja i obratno. Kaha Laboral je držala Makabi u šaci u "Nokija areni" u prvih 20 minuta, ali je onda neko "ugasio svijetlo" Nemanji Bjelici i društvu i sve je otišlo do vraga. Tako je bar izgledalo...

Od vođstva 44:32 na poluvremenu, Kaha Laboral je dopustila da Makabi preokrene na 56:50! Kao da je ekipa iz Španije upala u neku crnu rupu u svemiru u trećoj četvrtini. Taj dio igre "Ponos Izraela" je dobio 24:6, a Kaha je davala koševe "na kašičicu".

Poveo je Makabi u posljednjoj četvrtini 58:50, da bi se Kaha serijom 10-0 (tri vezane trojke: Bjelica, Maćej Lampe i Bred Oleson, plus poenom Andresa Noćionija) vratila u vođstvo. Uzvratio je Makabi serijom 7-0, a onda je na scenu stupio srpski reprezentativac, koji je pogodio još dvije trojke! Na to se nadovezao Bred Oleson, koji je takođe pogodio trojku i Kaha je ponovo povela - 69:67!

Ključni poen za pobjedu postigao je San Emeterio.

Nemanja Bjelica je bio apsolutno najbolji igrač Kahe, uz već naveden učinak, ali mora se istaći i Bred Oleson, koji je pogodio dvije trojke u posljednjoj četvrtini (ukupno tri). Ukupno je dao 10 poena. Tibor Pleis je dao samo dva poena, ali je imao 11 skokova, Maćej Lampe pet poena i sedam skokova, Milko Bjelica osam poena...

Reklo bi se, timska pobjeda Kahe, uz sjajnu rolu Nemanje Bjelice.

Makabi je u neočeivanim problemima. Dva startna poraza i biće interesantno vidjeti kako će se izraelski tim iščupati iz ove pozicije.

U ovom meču Riki Hkman je sa 18 poena bio najefikasniji u redovima Makabija, Džejms Šon osam poena i 10 skokova, Darko Planinić 11 poena i pokazao je da će biti značajan igrač za "Ponos Izraela".




Svako ko je pratio Evroligu ove sezone mogao je da pretpostavi i zaključi da bi Himki mogao da bude jedno od iznenađenja.

Da je to tako, Himki je potvrdio u četvrtak u kasnim popodnevnim časovima, kada je na svom terenu nadigrao i dobio Barselonu, prilično ubjedljivo - 78:65.

Ovo je bio osmi uzastopni trijumf Himkija kod kuće u Evroligi ove sezone i ujedno je prekinuo seriju Barselone na gostovanjima. Do ovog meča Barselona je imala seriju 9-0 na gostujućim terenima i bila je nepobijediva više od godinu dana.

Ponovo je Zoran Planinić maestralno dirigovao igrom svog tima i pogađao. Sa 16 poena, šest asistencija i tri skoka bio je najkorisniji igrač Himkija, uz Vitalija Fridzona koji je ubacio 13, dok je Džejms Agostini ubacio sedam poena, ali imao i osam skokova.

Barselona je bila neprepoznatljiva bez Huana Karlosa Navara, ali je pitanje koliko bi i on doprinio svom timu protiv raspoloženog Himkija, odnosno da li bi uspio da spriječi poraz.

Himki je konstatno bio u vođstvu, a prelomni trenuci dogodili su se u trećoj četvrtini. Ekipa iz Podmoskovlja je postepeno poduzala prednost, da bi trojkom Peteri Koponena otišla na komotnih 62:48. Prišla je Barsa potom na -7 (55:62), ali je Himki serijom od 10-2 na startu posljednje četvrtine otklonio sve dileme.

Kod Barselone se istakao Ante Tomić sa 16 poena i pet skokova, dok je Pit Majkl postigao 14. Erazem Lorbek je ubacio 12 poena i imao osam skokova.

Poslije dvije utakmice, Himki ima maksimalan učinak. Barselona je na 1-1. U narednom kolu Himki gostuje Sijeni, a potom čeka Makabi. Barsa u narednom kolu dočekuje Olimpijakos, pa ima dva gostovanja - kod Bešiktaša i Kahe Laboral.

REZULTATI I PAROVI 2. KOLA:

GRUPA E

Efes - Panatinaikos 78:64
Bamberg - Real 67:82

u petak:

Žalgiris - Unikaha (18.45h)
Alba - CSKA (19h)

GRUPA F

Himki - Barselona 78:65 (21:18, 25:23, 16:14, 16:10)

Makabi - Kaha Laboral 70:71 (23:20, 9:24, 24:6, 14:21)

TABELA: Himki 2-0, Kaha Laboral 2-0, Barselona 1-1, Montepaski 1-0, Bešiktaš, Olimpijakos 0-1, Fenerbahče 0-1, Makabi 0-2.

u petak:

Fenerbahče - Montepaski (19h)
Olimpijakos - Bešiktaš (20.45h)

(MONDO - foto: Himki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC