• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džerald Li: Sviđa mi se u Podgorici, ostajem

Američki košarkaš, sa finskom krvi u sebi, kaže da ne bi imao ništa protiv da ostane u Budućnosti još koju godinu.

 Džerald Li: Sviđa mi se u Podgorici, ostajem Izvor: MONDO

Jedan od igrača koji je skrenuo pažnju ove sezone u regionalnoj ABA ligi svakako je Džerald Li, momak koji potiče iz košarkaške porodice.

Njegov otac Džerald Li senior je iz SAD, ali je gotovo cijelu košarkašku karijeru proveo u Finskoj, gdje je igrao za nacionalni tim te zemlje i bio je najbolji strijelac tamošnjeg šampionata. Tamo je upoznao i suprugu. Još dva brata Džeralda Lija seniora igrala su košarku.

Ron i Rasel su napravili karijere u NBA ligi. Ron je igrao za Finiks, Nju Orleans, Atlantu i Detroit, a 80'ih godina je bio u italijanskom Skavoliniju. Rasel je igrao za Milvoki i Atlantu.

Najmlađi, Džerald Li je u avgustu prošle godine došao u podgoričku Budućnost, nakon što ga je trener Dejan Radonjić "snimio" tokom utakmice reprezentacija Finske i Crne Gore na EP u Litvaniji 2011. Radonjić je kao selektor crnogorskog tima imao dobar "njuh".

"Kada sam dolazio, ništa nisam znao ni o ovom gradu, ni o ljudima, nisam znao šta da očekujem. Ali, od početka je sve bilo sjajno. Odlično su me prihvatili i brzo sam se prilagodio. Navikao sam se na grad, sjajne ljude, uživam ovdje, pa nije ni iznenađenje što sam praznike proveo upravo u Crnoj Gori", rekao je Li u intervjuu za sajt ABA lige.

Koliko mu je lijepo u Podgorici svjedoči i izjava da bi volio tu i da ostane duže vrijeme.

"Zaista, ne bih imao ništa protiv da ostanem ovdje nekoliko godina. Nemam razlog da razmišljam o promjeni sredine. Uživam ovdje", kaže Li, koji igra na poziciji krila, mada se dobro snalazi i na poziciji centra po potrebi.

Glavni razlog zbog kojeg je prihvatio da dođe u Budućnost jeste Dejan Radonjić. Ta utakmica Finske i Crne Gore ostavila je utisak na Lija, odnosno način na koji je Radonjić vodio svoj tim.

"Dopalo mi se kako je crnogorski tim odigrao i poželio sam da postanem dio takve ekipe, jer mi takav sistem odgovara", rekao je Li.

Pre dolaska u Crnu Goru, Li je igrao u Italiji za ekipu Prima Veroli. Kaže da se način rada na treninzima u Italiji i Crnoj Gori razliku kao nebo i zemlja, jer se u Budućnosti mnogo napornije radi.

Kada nije na treninzima, u dvorani, kada ne igra, voli da se odmara kod kuće, gledajući filmove i slušajući hip hop i r'n'b muziku.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC