• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea čuva vrh, senzacija u Zagrebu

Radnički se vratio sa ruba katastrofe, ali nije uspio da pobijedi u Laktašima - 88:85. Split šokirao Cedevitu (75:72), Široki savladao Solnok.

  ABA: Igokea čuva vrh, senzacija u Zagrebu  Izvor: MONDO

Košarkaši Igokee preskočili su još jednu prepreku na putu ka završnom turniru ABA lige, a možda i direktnom plasmanu u Evroligu.

Radnički je u drugom poluvremenu fenomenalno šutirao trojke (12/19), ali je nezadrživom Aleksandru Ćapinu (29 poena, sedam trojki) tri puta zadrhtala ruka u odlučujućim momentima.

Na drugoj strani su "igosi" gotovo nepogrešivo izvodili slobodna bacanja (11/12), čime su "za dlaku" izbjegli prvi poraz ove sezone na domaćem parketu - 88:85 (29:19, 16:18, 20:24, 23:24)!

Najefikasniji u pobjedi Igokee nad Radničkim bio je Branko Jorović, koji je 18 od 22 poena dao u prvom poluvremenu.

Nebojša Joksimović ubacio je 20, dok je Miloš Komatina zabilježio izuzetno važnih 12 poena i šest skokova (tri ofanzivna). Amerikanci su podbacili - Klif Hemonds propisno se ispromašivao (10 poena, iz igre 3/14), a Korsli Edvards (7p) pogađao samo sa linije penala.

Na drugoj strani je Ćapin imao 10 poena na poluvremenu, a čak 29 na kraju.

Plejmejker Radničkog u jednom trenutku je šutirao trojke 7/10 i umalo bio ta "lokomotiva", koja će Kragujevčane odvesti do pobjede i priključka za Fajnal for!

Pratili su ga Teriko Vajt sa 13 poena, Stefan Sinovec dao je 12, Miloš Borisov 10 i kapiten Danilo Mijatović osam. Upravo Mijatović je uzastopnim trojkama u 24. minutu započeo seriju Radničkog od 14:3, kojom je vođstvo domaćih smanjeno na minimum - 55:54.

Igokea je preciznim šutom za tri poena, ali prije svega odličnom odbranom i kontranapadima, otišla u 16. minutu na 40:24.

Radnički je u nastavku počeo da "sipa" trojke, preuzeo inicijativu i vratio samopouzdanje, tako da ga nije pokolebalo ni kratkotrajno buđenje Igokee, u vidu serije od 9:0 za vođstvo od 70:61, početkom četvrte dionice.

Ćapin je u 39. minutu dva puta izjednačio (79:79, 81:81), a onda promašio možda i prelomni šut za tri poena. Komatina, Joksimović i Hemonds to su kaznili sigurnom realizacijom bacanja.

Borisov je 11 sekundi prije kraja trojkom smanjio na 85:84, međutim, očajnički nalet izabranika Miroslava Nikolića nije urodio plodom.

Tim Dragana Bajića u Laktašima ima skor 8-0, a ukupno 13-3 i ubjedljivo je prvi na tabeli.

Crvena zvezda (10-5) i Partizan mt:s (10-5) svoje mečeve 16. kola igraju kasnije u subotu uveče, dok Budućnost, Cedevita i MZT Skoplje (9-7) imaju čak po četiri pobjede manje od lidera.

Trener Igokee Dragan Bajić poslije meča istakao je da je najvažnije što je njegov tim stigao do pobjede  u utakmicu koju je nedavno svrstao u one koji bi mogli biti prekretnica sezone.

"Bila je ovo jako teška utakmica. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme i u fazi odrbane i u fazi napada, imali smo tih 15 poena prednosti ali šuterski raspoložena ekipa Radničkog nam je napravila dosta problema na kraju prvog poluvremena i u drugom poluvremenu. Dali su dosta trojki i imali veliki procenat šuta za tri poena. Mislim da je Ćapin dao dosta trojki iz teške situacije, neke čak preko ruke, to je bilo teško braniti. Bilo je i par situacija kada smo ispali, ali Radnički je igrao sa pet igrača spolja, svi šutiraju trojke i bilo nam je to teško braniti kada je Edvards bio u igri. Mislim da je na kraju pobjeda najbitnija, trebamo pogledati gdje smo griješili i okrenuti se sljedećem meču“, izjavio je poslije meča trener Igokee Dragan Bajić.

Široki je u Mađarskoj stigao do važne pobjede nad Solnokom u borbi za opstanak. BH. predstavnik napravio je iznenađenje i slavio sa 75:69.

Gosti su uspjeli da zadrže priključak u prvom poluvremenu koje je završeno prednošću Solnoka 37:34, a onda je Široki uspio da preokrene rezultat, prije svega zahvaljujući noavjliji u svojim redovima Rašonu Frimenu.

Na kraju treće četvrtine bilo je 56:47 za Široki koji je uspio da zadrži prednost do samog finiša a onda i da sigurnom realizacijom slobodnih bacanja obezbijedi peti trijumf u sezoni.

Ako Cedevita ne ode na Fajnal for, biće to vrlo vjerovatno zbog dva poraza od ekipe Splita, o čijim finansijskim poteškoćama je toliko puta pisano u posljednjih nekoliko mjeseci.

"Žuti" su jesenas na Gripama iznenadili visokobudžetni tim iz Zagreba, a ove subote ga i šokirali u Sutinskim Vrelima - 72:75 (25:19, 17:14, 12:16, 18:26).

Imala je Cedevita 12 poena prednosti u finišu prvog poluvremena, kao i 71:65 dva minuta prije kraja, ali su Splićani preokrenuli serijom od 8:1, uz trojke Vukušića i Krušlina.

Nekadašnji centar Cedevite Vedran Vukušić blokirao je potom šut Brejsija Rajta i sa dva slobodna bacanja postavio konačan rezultat.

To je prva pobjeda Splita u gostima, poslije sedam vezanih poraza, uključujući Solnok, Novo Mesto i Široki!

Budućnost je potvrdila ozbiljnost na "vrućem" terenu u Skoplju, gdje je vodila čak 30:51 i do kraja dozvolila MZT-u samo da svede poraz u granice časnog - 69:76 (18:22, 12:29, 24:14, 15:11).

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC