• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka drugačija košarka - The Best Of 2012

Daleko od velike scene, milionskih ugovora i NBA svjetala, širom Amerike igra se neka druga košarka.

  Neka drugačija košarka - The Best Of 2012  Izvor: MONDO

Oslobođena svake taktike, košarka radi košarke, gdje je sasvim normalno poniziti i obrukati protivnika. To je Evropljanima često neshvatljivo, pa i jeftino, ali...

...niko ne može reći da ono što na terenima u SAD rade sadašnji srednjoškolci i neki samouki košarkaški umjetnici sa ulice - nije atraktivno.

Portal Ballislife.com sastavio je kompilaciju najspektakularnijih poteza sa "malih" terena od Njujorka do Los Anđelesa, na kojima se nalaze neki igrači sa "pedigreom", buduće NCAA i NBA zvijezde poput Endrjua Viginsa, Džulijusa Rendla, Akila Kara, Šakila Džonsona, Kejsija Hila, Gejba Jorka, Šabaza Muhameda, Đusa Flaja, Vejnda Šeldena, Rodnija Purvisa, Kenija Dobsa, Emanuela Madija, Ketina Renartda, ali i dvojice momaka o kojima smo već pisali.

Prvi kojeg ćete možda prepoznati na ovoj kompilaciji je Eron Gordon, mlađi brat košarkaša Partizana mt:s Drua Gordona, a drugi je Viktor Djuks, čije smo monstruozno zakucavanje objavili prekjuče i koje je izazvalo brojne reakcije, a reditelji ovog "mixtape-a" izabrali su da baš njegov potez bude posljednji, najupečatljiviji.

Ni prikazujući Djuksovo zakucavanje, ni predstavljajući ovu kompilaciju, nije nam cilj bio da ukažemo na faulove u napadu, korake, duple lopte, nošene, itd. Naprotiv, suština je to što mladi Ameri igraju potpuno neobaveznu košarku sve do ulaska na Univerzitet, ne razmišljajući o taktičkim zamislima trenera i često potpuno neopterećeni konačnim rezultatom.

Oni tako svoje individualne sposobnosti penju na neslućene granice, što im kasnije pomaže da se u pravom moru kandidata za NBA Draft nekako domognu milionskih ugovora. Oni koji u tome ne uspiju, najčešće ostaju u kraju, sa ortacima i igraju ono što najbolje znaju - basket.

Pogledajte "mixtape" OVDJE

A, da... Pesma u "mixtape" je ICON - Against All Odds (I Don't Care)

(MONDO, foto: YouTube printscreen)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC