• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne treba nam Zvezda, sami sebe pobjeđujemo"

Trener Partizana pozvao navijače da prekinu podjele: "Ovo je šizofrena situacija. JSD Partizan su potrebni jedinstveni navijači".

 "Ne treba nam Zvezda, sami sebe pobjeđujemo"  Izvor: MONDO

Košarkaški klub Partiizan se naplaćao kazni proteklih sezona, a i ove zbog navijača i incidenata.

U Evroligi i u regionalnoj, ABA ligi, naplaćena je svaka petarda, svaki upaljač, svaki kovani novčić. Nema sumnje da će crno-bijeli ponovo biti kažnjeni zbog prekida u derbiju ABA lige protiv Cibone, koji je srpski šampion mogao čak i da izgubi bez borbe!

Podjela među navijačima Partizana je već duže problem cijelog Sportskog društva.

Takozvani "Alkatraz" i takozvani "Zabranjeni" šibaju se gdje stignu po Beogradu, čak je jedan momak (Ivan Perović) platio životom tu suludu borbu za prevlast na tribini. Najnoviji incident dogodio se u subotu uveče u hali "Pionir" kada su se najprije sukobili pripadnici dve grupe, a potom su se "Zabranjeni" oglušili o poziv trenera Duška Vujoševića da prekinu da bacaju petarde.

Štaviše, izgledalo je kao da to rade u inat njemu zato što na jednoj prethodnoj utakmici nije dozvolio igračima da pozdrave i pjevaju sa tom navijačkom grupom. Čim je Vujošević završio apel, počeo je da gruva arsenal pirotehnike u "Pioniru".

Sudije su prekinule meč, a bilo je čak i pitanje da li će biti nastavljen.

"Sramota za Partizan i Beograd"



"Sala, niti stadion, nisu mjesto za razračunavanje", počeo je priču Vujošević i dodao:

Ne znam čiji bi se interesi branili prekidanjem utakmice, ali to svakako nisu klupski interesi. Ne treba velika organizacija da bi se navijalo za Partizan. Dođeš na časove ljubavi, sa šalom. U svakom slučaju, ovo je sramota za Partizan i Beograd. Ne treba da se pevaju različite pesme, niti da se bacaju petarde, da se izazivaju incidenti. Ne tražim da budu prijatelji, ne znam ni ko je u pravu, samo tražim da zajedno pjevaju za Partizan. To što su izašli mirno ostavlja tračak sumnje da nisu došli da bi prekinuli utakmicu", rekao je Vujošević rezignirano poslije utakmice sa Cibonom.

On je dodao da se o Partizanovim košarkaškim utakmicama i navijanju priča širom Evrope i svijeta, da igrači žele da dođu i zbog toga među crno-bele i potom je uputio još jedan apel:

"Nemojte, bre, da se ruši taj mit!"

Vujošević je potom ispalio još jednu poruku i zapažanje:

"Nama nisu potrebni ni vlast, ni Crvena zvezda. Mi smo sami sebi najveći problem. Ovo je šizofrena situacija".

Ne ulazeći u to ko je kriv za podjele među navijačima, niti kako su one počele, niti ko je tu u pravu, Vujošević je rekao da je to problem cijele sportske porodice Partizana, čak i da možda neko manipuliše pojedinim grupama, čitajući dnevnu štampu i aktuelnu borbu protiv korupcije, pa želi da nešto uradi i u upravama klubova.

"Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan su potrebni jedinstveni navijači. Nema takmičenja u sali kad dođe utakmica. Neka ostanu u lošim odnosima, ali ne u sali ili na stadionu, da ne izazivaju incidente, da se ne pjevaju različite pjesme. To se odnosi prije svega na ove 'Zabranjene'", rekao je trener košarkaša Partizana mt:s.

"Pogledajte film Kum"



Poručio je svim navijačima Partizana da dolaze na utakmice, da podržavaju svoj tim, da pjevaju zajedno, iste pjesme.

"Oni koji to ne žele, ne treba ni da dolaze!".

Za zavađene navijačke grupe je imao poruku:

"Pogledajte, bre, film 'Kum!' Ubiju mu sina, ali se nastavlja poslovna saradnja. Dakle, kad se dođe na utakmicu nema bacanja petardi, izazivanja incidenata, već samo da se navija za Partizan".

Taj prekid je, prema riječima Vujoševića, više koristio igračima Cibone, jer su njegovi igrači bili izbačeni iz ritma.

"Nismo mi igrali ne znam kako dobro do tog trenutka, ali je to njima više koristilo, jer su uspjeli da se konsoliduju. Nije se čak znalo ni da li će utakmica biti nastavljena, bilo je tenzije u našoj svlačionici", rekao je Vujošević..

Ono što je za Vujoševića najznačajnije jeste to što se njegova ekipa vratila poslije vođstva Cibone od šest poena razlike i to posle, kako je naglasio, "traumatične serije utakmica koje su izgubljene na jednu loptu".

(P. V. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC