• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Zvezda "ruši" Ulm uz pomoć Delija

Očekuje se da će crveno-bijeli na startu Last 16 faze u Njemačkoj (srijeda, 19.30) imati podršku oko 1.000 navijača.

  EVROKUP: Zvezda "ruši" Ulm uz pomoć Delija  Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u utorak ujutru su otputovali na meč prvog kola L grupe protiv ekipe Ulma.

Oni su prvu fazu takmičenja završili kao pobjednici grupe H, sa skorom 5-1, dok je njemački tim u svojoj grupi zauzeo drugo mjesto (3-3), iza Spartaka iz Sankt Peterburga, na osnovu bolje koš-razlike u susretima sa Šoleom.

"Naši dosadašnji rezultati u Evrokupu su svakako ohrabrujući. Imali su lijep odjek u javnosti i među navijačima, činili su nas srećnim, ali u Last 16 fazi svi kreću od nule i ono što je bilo - pada u vodu. Svaki tim vidi šansu da zauzme neko od prva dva mjesta i plasira se u četvrtfinale", izjavio je Vlada Vukoičić.

Prema njegovim riječima, Ulm je manje zvučno ime od ostalih protivnika (Galatasaraj i Uniks), ali je tim koji dugo igra zajedno i u posljednje dve sezone se sa puno uspjeha takmiči u Bundes ligi.

Ulm je minulog vikenda namučio favorizovani Bajern, Svetislava Pešića, izgubivši u gostima 80:78. Na tabeli su izjednačeni upravo sa Bajernom, kao i sa Albom, koja je učesnik Top 16 faze Evrolige.

"Njihova ekipa je kombinacija njemačkih i američkih igrača, koji su se adaptirali na evropsku košarku, ali su zadržali dosta primjesa američkog stila igre. Vrlo su agresivni u napadu, sa mnogo šuteva u ranoj fazi, imaju dosta slobode i kreacije, dok u odbrani dosta kombinuju. Znaju da odigraju agresivno preko cijelog terena, ali i neke tipove zonske odbrane", analizira trener Zvezde.

"Lider tima je Džon Brajant, vodeći strelac i skakač nemačkog prvenstva, što nije nimalo lako i zato on zaslužuje poseban respekt".

Kapacitet dvorane Ulma je 6.000 mjesta, od čega bi oko 1.000 mogle da popune pristalice srpskog tima!

Zvezdini navijači kupili su prvi kontingent od 280 ulaznica, namijenjen gostujućem timu, a zatim i dodatnih 400 ulaznica. Očekuje se da do srijede uveče bude još veći broj Srba koji će se "probiti" do hale "Ratiofarm".

Vukoičić je obećao da će igrači učiniti sve da ih obraduju, ali nije želio da prijeti protivniku.

"Prva utakmica uvijek ima specifičnu težinu. Ulm je u prednosti, jer je domaćin, dok je za nas ovo prilika da odmah napravimo brejk i istaknemo kandidaturu za visok plasman. Ne bih mnogo da obećavam, samo očekujem da borbenost i koncetracija budu na najvišem nivou, jer u sistemu takmičenja od samo šest utakmica, svaka pobjeda i poraz imaju veliku važnost", završio je Vukoičić.

Narednog rivala vjerovatno najbolje poznaje Marko Simonović, koji je prošle sezone bio član Albe.

"Jako neugodna ekipa. Igraju brzo, sa dosta šuteva za tri poena. Po stilu igre podsjećaju na Sasari, mada imaju dominantnog centra, kog maksimalno koriste. Džon Brajant već drugu godinu bukvalno dominira u njemačkoj ligi, ali i u evropskim takmičenjima. Neće nam biti nimalo lako da napravimo brejk".

Simonović je dodao da je dvorana Ulma uvijek puna i da "imaju navijanje i podršku svih 40 minuta, bez obzira da li vode ili gube sa 10-15 poena razlike".

PAROVI PRVOG KOLA (srijeda)

Grupa I

Budiveljnik - Banvit (18.00)
Budućnost - Trijumf (19.00)

Grupa J

Valensija - Riga (utorak, 20.30)
Bilbao - Nimburk (20.30)

Grupa K

Spartak SP - Lokomotiva Kuban (17.00)
Stelmet - Kahasol (18.00)

Grupa L

Ulm - Crvena zvezda Telekom (19.30)
Galatasaraj - Uniks (19.45)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boban

Najjači smo osvajamo i eurcup

Njegos

Prolazimo 100%

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC