• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Oslabljeni Lejkersi preslabi za Hjuston

Slavni LA Lejkersi sve dalje od plej-ofa poslije četvrtog uzastopnog poraza. Hjuston vezao peti trijumf. Rekord Pekovića u skokovima.

 NBA: Oslabljeni Lejkersi preslabi za Hjuston  Izvor: MONDO

Domaćin u "Tojota centru" nije imao milosti prema gostima koji su došli bez trojice ključnih igrača na centarskoj poziciji (Dvajta Hauarda, Pau Gasola i Džordana Hila) - 125:112 (28:34, 31:28, 38:26, 28:24).

Lejkersi su, iako oslabljeni povredama, uspjeli da drže korak sve do pet minuta pred kraj treće dionice, kada su igrači Hjustona "stisli" odbranu i preuzeli stvar u svoje ruke . Serijom 21:4 "rakete" su brzo preokrenule od 73:78 do 94:82. Poslije toga više nije bilo spasa za goste...

Hjuston je tokom meča gubio i sa 14 poena, ali je treći uzastopni put uspio da preokrene i pobijedi. Bila je ovo 21 pobjeda ekipe Kevina Mekhejla, koja ima i 14 poraza.

Lejkersi se nalaze u daleko težoj situaciji, pošto poslije četvrtog poraza u nizu imaju skor 15-19 i trenutno su 11. na tabeli Zapadne konferencije, daleko iza timova koji su "u plusu" i bore se za mjesto u plej-ofu. Najbliži igračima trofejnog kluba trenutno su rivali iz Juta Džeza, koji imaju po 18 pobjeda i poraza.

Težak posao, dakle, predstoji "jezerašima"...


U noći između utorka i srede jedan igrač Lejkersa je, ipak, imao razlog za zadovoljstvo. Riječ je o veteranu Stivu Nešu koji je ušao u istoriju NBA lige kao peti igrač koji je tokom karijere napravio više od 10.000 asistencija. Neš je tu granicu prešao dodavanjem u drugoj četvrtini, a do kraja meča ih je imao ukupno 10, uz 16 poena.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Džejms Harden koji je upisao 31 poen, uz devet asistencija i šest skokova. U ekipi Hjustona istakli su se još Čendler Parsons sa 20 poena i Džeremi Lin i Karlos Delfino sa po 19.

Lejkerse je predvodio Meta Vorld Pis sa 24 poena, dok se Kobi Brajant zaustavio na 20.

Loše veče poput Lejkersa imao je i šampion Majami, koji je poražen u gostima od Indijane sa 87:77 (20:19, 22:23, 25:15, 20:20).

Blistavu partiju pružio je 22-godišnji Pol Džordž, koji je predvodio domaći tim sa 29 poena i 11 skokova, ali se posebno istakao igrom u odbrani. Mladi košarkaš odlično je čuvao zvijezde gostujućeg tima Lebrona Džejmsa i Dvejna Vejda.

Džejms je na kraju imao 22 poena, ali i sedam izgubljenih lopti, dok je Vejd u prvom poluvremenu upisao 23 poena, ali je onda u drugom uspio samo četiri puta da šutne ka košu iz igre! Bek gostiju je meč završio sa 30 poena i šutem za dva 9-16.

"Dabl-dabl" učinak u domaćem timu, pored Džordža, imao je i Dejvid Vest sa 14 pona i 11 skokova.

Veče za pamćenje imao je i bišvi igrač Partizana Nikola Peković, koji je u pobjedi Minesote na svom terenu protiv Atlante došao do rekordnih 18 skokova u jednom meču svoje NBA karijere.

Peković je bio i najefikasniji igrač meča sa 25 poena.

Rezultat svih utakmica igranih u noći između utorka i srijede:

Indijana - Majami 87:77

Filadelfija - Bruklin 89:109

Hjuston - LA Lejkers 125:112

Milvoki - Finiks 108:99

Minesota - Atlanta 108:103

(MONDO, foto: Beta-AP)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Njegos

Chicago vas moze 225 112

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC