• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Srbi kolo vode

Čedomir Vitkovac najkorisniji igrač 1. kola Last 16 faze Evrokupa, Igor Rakočević najbolji strelac, Stefan Marković vodeći asistent.

  EK: Srbi kolo vode  Izvor: MONDO

Na početku Last 16 faze Evrokupa briljirali su srpski igrači.

Čedomir Vitkovac predvodio je Budućnost u pobjedi nad Trijumfom (90:69) sa ukupnim indeksom 40, čime je imenovan za najkorisnijeg igrača (MVP) prvog kola.

Bivši igrač Partizana i Zvezde je učinkom u prvom meču druge faze Evrokupa stigao do trećeg mjesta najboljih košarkaša u tom takmičenju. Prije njega bolji indeks imali su samo Devin Smit iz Benetona (indeks 47) i Torin Frensis iz Paneliniosa (44).

Viktovac je upisao 24 poena (šut za dva poena 7/12, šut za tri 1/4, slobodna bacanja 7/8), uz 12 skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte.

Igor Rakočević bio je najbolji strelac kola. On je u pobjedi Crvene zvezde Telekom na gostovanju Ulmu u Njemačkoj (100:95) postigao 32 poena (šut za dva poena 6/11, šut za tri 3/4, slobodna bacanja 11/14). Najbolji igrač crveno-bijelih sakupio je 29 indeksnih poena.

Stefan Marković je u trijumfu Valensije nad Rigom (86:82) zabilježio čak 11 asistencija, najviše u prvom kolu Last 16 faze. Srpski košarkaš jedini je zabilježio dvocifren učinak u asistencijama ove nedelje, a postigao je i 10 poena.

Osim toga, Vitkovac i Marković su uz Eltona Brauna iz Zvezde (18 poena, 10 skokova), Džona Brajanta iz Ulma (20 poena, 12 skokova) i Lataviusa Vilijamsa, člana Kahasola (10 poena, 10 uhvaćenih lopti) igrači su koji su na startu Last 16 faze Evrokupa jedini ostvarili "dabl-dabl" učinak.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC