• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: CSKA teško, razigrana Kaha (VIDEO)

Nijemci, predvođeni sjajnim Boštjanom Nahbarom, bili tvrd orah za "armejce", ali ne i nesalomiv. Preporođena Kaha Laboral raznijela Bešiktaš.

 EL: CSKA teško, razigrana Kaha  (VIDEO) Izvor: MONDO

Teškom mukom CSKA je u Moskvi savladao Bamberg u prvom meču 3. kola Evrolige.

Boštjan Nahbar je nemilosrdno zatrpavao koš CSKA. Zaustavio se na 35 poena, ali njegova sjajna partija nije pomogla njemačkom timu da izbjegne poraz. Mnogo više raspoloženih igrača imao je CSKA, ali tek u drugih 20 minuta.

Bamberg je u prvom poluvremenu postigao čak 11 trojki i u jednom trenutku poveo 46:38. Imao je šansu da ode i na veću razliku. Međutim, do odmora, CSKA je uspio da priđe na poen zaostatka (46:45).

Da je Bamberg nastavio u ritmu "bam-bam" u drugom poluvremenu ko zna kako bi se završila utakmica koja je bila 250. za CSKA u Evroligi (otkako se igra u postojećem formatu najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje). Za razliku od prvih 20 minuta, u drugom poluvremenu, njemački tim je ubacio samo dvije trojke (ukupno 13 od 23 pokušaja).

Tako je moskovski klub nastavio perfektan skor protiv Bamberga u dosadašnjim mečevima: 7-0.

Kod rezultata 82:78, na dva minuta prije kraja, Miloš Teodosić je postigao važnu trojku iz gotovo nemoguće situacije, ali je Nahbar odmah uzvratio na drugoj strani. Međutim, Viktor Hrijapa je u narednom napadu ponovo dao trojku za "armejce" i prelomio meč. Otišao je CSKA na 88:81 i to je bilo nedostižno za odličnu njemačku ekipu, koja je još jednom pokazala da nije slučajno dogurala do ove faze takmičenja.

Hrijapa je sa 19 poena i čak 14 skokova bio najkorisniji igrač CSKA, slijedio ga je Teodosić sa 17 poena i devet aststencija, Krismas je takođe dao 17, a Nenad Krstić 14 poena. Učinak Vladimira Micova za 25 minuta na parketu bio je četiri poena, tri asistencije i dvije uhvaćene lopte.

Fenomenalni Nahbar sa 35 poena (šest trojki iz sedam pokušaja!) nije imao pravog pratioca u Bambergu. Gipson je odlično odigrao drugu četvrtinu kada je postigao 10 poena (dvije trojke), ali je stao u drugom dijelu u kojem je dao samo dva poena. Zirbes je takođe dao 12 poena, uz sedam skokova.

Video

Dugo je bilo otvoreno pitanje pobjednika u Atini, u meču Panatinaikos - Unikaha. Vodila je Unikaha 62:58, da bi "zeleni" serijom 15-2 potpuno promijenili tok na svoju vodenicu. Trojkama Jonasa Macijulisa i Džejmsa Gista PAO je otišao na 73:64. Ali, nije bio kraj. Vratila se Unikaha serijom 7-0.

Pri rezultatu 74:71, Krunoslav Simon je probao da izjednači trojkom, ali je promašio, da bi na drugoj strani sa penala bio precizan Majkl Bramos.

Bivši košarkaš Partizana, Džejms Gist je bio prvo ime u domaćoj ekipi sa 17 poena (tri trojke iz pet pokušaja), dok su Macijulis i Benks ubacili po 14 poena. Stefon Lazme, nekada član Partizana, ubacio je sedam poena i imao devet skokova.

Još jedan bivši košarkaš Partizana Kosta Perović bio je vrlo koristan u ekipi Unikahe. Postigao je samo četiri poena, ali je imao čak 13 uhvaćenih lopti. Erl Kalovej je bio najefikasniji kod gostiju sa 14 poena.

Zanimljiv podatak: Panatinaikosu je potrebno još 34 poena da bi dostigao cifru od 20.000 poena u svim dosadašnjim mečevima u Evroligi. Tu cifru su do sada dostigli Kaha Laboral, Barselona, Makabi i Olimpijakos.

Žan Tabak je potpuno preporodio Kahu Laboral! Od ekipe kojoj je "visila" TOP16 faza do ekipe koja je u sjajnoj seriji - šest uzastopnih pobjeda u Evroligi, ukupno 14 (računajući špansko prvenstvo).

Nova žrtva Kahe bio je Bešiktaš, koji nije imao ni minimalnu šansu da nešto učini u Vitoriji. Uostalom, dovoljno je reći da je Kaha otvorila utakmicu serijom od 25:2(!), a da je istanbulska ekipa ukupno ubacila sedam poena u prvoj četvrtini!

Vodila je Kaha i sa više od 30 razlike u ovom meču za čiji opis ne treba trošiti mnogo riječi. Bešiktaš kao da nije postojao u ovom meču, a samo dvojica su bili dvocifreni - Danijel Juing 12 poena, Kurtis Džerels 10.

Kaha je potpuno nadvisila goste u svim elementima igre (imala je gotovo dvostruko više skokova). Maćej Lampe je imao "dabl-dabl" - 12 poena i 10 skokova, blizu je bio i Tibor Plajs - 12 poena i devet skokova. Milko Bjelica je takođe ubacio 12 poena i imao četiri skoka. Nemanja Bjelica je postigao pet poena.

Fenerbahče je rado viđen gost na parketima u Evropi. Turska ekipa je do gostovanja Makabiju izgubila pet evroligaških mečeva na strani. Tel Aviv nije donio sreću Fenerbahčeu.

Makabi je mnogo boljom igrom u drugom poluvremenu potpuno zasluženo ostvario prvi trijumf u TOP16 fazi Evrolige - 91:73.

Zadavao je Fenerbahče problema Makabiju u prve dvije četvrtine, ali je izraelska ekipa postavila stvari "na svoje mjesto" poslije odmora. Posebno je bila impresivna posljednja četvrtina domaće ekipe u kojoj je postigla čak 38 poena!

Amerikanac Majk Batist je odigrao svoju 200. utakmicu u Evroligi, čime je postao deveti košarkaš u istoriji takmičenja koji je dosegao tu brojku. Jedan skok mu je nedostajao da zabilježi "dabl-dabl". Postigao je 10 poena i imao devet skokova. Ali, slaba je to utjeha za njega, jer je Fenerbahče potučen do nogu i nastavio je post u TOP16 fazi - tri meča, tri poraza.

Riki Hikman je sa 24 poena, i po pet skokova i asistencija prevodio Makabi, a odmah do njega bio je Džejms Šon sa 22 poena.

U ekipi Fenerbahčea, osim pomenutog Batista, bolji od ostalih bili su Lester Bo Mekejleb, Bojan Bogdanović i Romejn Sato sa po 15 poena.Sato je imao i osam skokova.

REZULTATI I PAROVI 3. KOLA:

GRUPA E

CSKA - Bamberg 90:83 (22:24, 23:22, 22:18, 23:19)

Panatinaikos - Unikaha 78:73 (23:19, 16:18, 17:21, 22:15)

u petak:

Real Madrid - Žalgiris
Efes - Alba Berlin

TABELA: CSKA 3-0, Real 2-0, Panatinaikos 2-1, Žalgiris 1-1, Efes 1-1, Unikaha 1-2, Alba 0-2, Bamberg 0-3.

GRUPA F

Kaha Laboral - Bešiktaš 77:51 (27:7, 18:17, 18:11, 14:16)

Makabi - Femerbahče 91:73 (23:21, 13:15, 17:12, 38:25)

u petak:

Barselona - Olimpijakos
Montepaski Sijena - Himki

TABELA: Kaha Laboral 3-0, Himki 2-0, Montepaski 2-0, Barselona 1-1, Olimpijakos 1-1, Makabi 1-2, Bešiktaš 0-3, Fenerbahče 0-3.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC