• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: “Partizan je favorit”

Trener Širokog Damir Vujanović smatra da je beogradski tim favorit u narednom duelu i da nije smak svijeta ako izgube

 ABA: “Partizan je favorit” Izvor: MONDO

Košarkaši Širokog brijega dočekuju sutra na “Pecari” beogradski Partizan u susretu 17. kola regionalne ABA lige. Nakon nekoliko promjena u ekipi i pobjede u Mađarskoj nad Solnokom (69:75) vratilo se dobro raspoloženje u ekipu. Tim je “pobjegao” sa zadnjeg mjesta na tabeli i sada ima pobjedu više od “fenjeraša” Solnoka.

U goste sutra dolazi Partizan, uvijek atraktivan protivnik bez obzira u kojem sastavu igrao i na kojem mjestu na tabeli se nalazio. Oba tima imaju imperativ pobjede, jer se domaćini bore za opstanak, a gosti za plasman na završni turnir četiri najbolja tima.

“Partizan je apsolutni favorit. Ima mladu i poletnu ekipu koja igra dosta agresivno. Njihovo glavno oružje je napadački skok. Ukoliko taj segment igre gostiju uspijemo zaustaviti mogli bismo se boriti za pobjedu. Respektujemo protivnika, ali dok bude bilo prilike za pobjedu mi ćemo se boriti”, rekao je trener Širokog Damir Vujanović. 

Kao i svaki put kada gostuje redovni učesnik Evrolige, dvorana na “Pecari” bude ispunjena do posljednjeg mjesta, pa se i sutra očekuje da navijači budu “šesti igrač” domaćeg tima.

“Ne mogu obećati pobjedu, ali ćemo sigurno ostaviti srce na parketu. Pobjeda nad Partizanom bi nas praktično ostavila u ligi, ali neće biti ni smak svijeta ako izgubimo”, naglasio je strateg širokobriježana.

Dobra okolnost za Široki je da su svi igrači zdravi i biće na raspolaganju šefu struke. Dvojica novih Amrikanaca Džonatan Džons i Rišaun Frimen uspješno se uklapaju u novu ekipu, pa se od njih očekuju još bolja izdanja.

To su potvrdili i na prijateljskoj utakmici koju je Široki odigrao u srijedu protiv Čapljine dobivši je rezultatom 83:68.

Iz kluba je potvrđeno da je nakon odlaska Josipa Naletilića kapitensku traku preuzeo Josip Bilinovac.

Duel na “Pecari” između Širokog i Partizana počinje u 19 časova.

(MONDO/ABA liga)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC