• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita "u frci" pred gostovanje Zvezdi

"To je derbi, a mi nismo u najboljoj formi. Ako želimo da pobijedimo, moramo da odigramo jednu od najboljih utakmica sezone", ističe Tomas.

  Cedevita "u frci" pred gostovanje Zvezdi  Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom će u nedelju u "Pioniru" dočekati Cedevitu, u derbiju 17. kola ABA lige. I dok Beograđanima taj duel dolazi u odličnom trenutku, poslije sjajne partije u Evrokupu, Zagrepčani strahuju.

Ističu da za njih važan duel u nedjelju pada u nezgodnom momentu.

"To je derbi, a mi nismo u najboljoj formi. Izgubili smo mnogo utakmica koje smo morali da dobijemo. Imamo najteži ispit, da se vadimo na gostujućem terenu i to protiv Zvezde koja u posljednje vrijeme igra veoma dobro i u odličnoj su seriji. Biće nam veoma teško. To je iskusna ekipa, a predvodi ih Igor Rakočević koji za svoje godine igra na najvišem nivou. I ne samo on, imaju oni još dosta iskusnih igrača i dobrih stranaca. Domaćini će imati veliku podršku sa tribina, pa ako mislimo da pobijedimo moramo da odigramo jednu od najboljih utakmica sezone", rekao je jedan od najboljih igrača Cedevite, Marko Tomas.

Trener Cedevite Aleksandar Petrović takođe je svjestan da njegov tim u Beogradu očekuje "nemoguća misija".

"Dobro treniramo posljednjih dana, pa mogu reći da relativno spremni odlazimo u Beograd. Ali da li ćemo uspjeti da iznenadimo Zvezdu na njenom terenu je pod znakom pitanja, s obzirom na to da su crveno-bijeli u ovom trenutku u odličnoj seriji i možda najbolja ekipa u regionalnoj ligi, sa najboljim rezultatima, računajući i Evrokup", rekao je Petrović naglasivši da je upravo to što će igrati pred punim "Pionirom" možda prilika za Cedevitu da se pokaže u najboljem svjetlu i da odigra sa velikim motivom, jer bi ih eventualna pobjeda vratila u trku za pozicije koje vode na "fajnal for".

Trener Cibone zna odakle im prijeti opasnost. Najveća od iskusnog Rakočevića, ali i od ostalog tima koji se sjajno "uštimovao".

"U Zvezdi igra deset podjednako tretiranih igrača i jedan jedini Rakočević, koji ima apsolutno odriješene ruke u napadu. Ekipa ga je prihvatila kao lidera, ali svi ostali igraju odbranu 40 minuta i isto toliko trče u tranziciju. Ono što je specifično za Zvezdu je da je ta ekipa sposobna da igra na mali broj pogodaka, ali isto tako, bez ikakvog problema, može da ode i na 100 poena, kao što je bio slučaj na posljednjem meču protiv Ulma u gostima. To je pokazatelj da se radi o veoma kvalitetnom timu", dodao je Petrović.

Cedevita, koja je prije početka ABA lige slovila za najvećeg favorita, do sada je ostvarila skroman učinak - devet pobjeda, uz sedam poraza, što je trenutno svrstava na diobu od četvrtog do sedmog mjesta, zajedno sa ekipama Budućnosti i MZT Skoplje.

Zvezda, kao i Partizan, ima skor 11-5, najbolji poslije vodeće Igokee (13-3).

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC