• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Bobi Braun utišao Pirej!

Montepaski slavio na gostovanju Olimpijakosu, polaganjem Amerikanca u posljednjim sekundama - 72:74!. Serija gostiju 7:0 u posljednjih pola minuta!

 EL: Bobi Braun utišao Pirej! Izvor: MONDO

Ni najveći sanjari u Sijeni početkom sezone nisu mogli da pretpostave kakva ih radost očekuje tokom zime.

Od ekipe koju su početkom takmičarske godine svi (sa razlogom!) otpisivali zbog loše igre i katastrofalne forme, Montepaski se uzdigao, plasirao u TOP 16 fazu i u njoj zablistao!

U četiri kola druge runde takmičenja, ekipa Luke Bankija ostvarila je isto toliko pobjeda, a definitivno najspektakularniju izvojevala je u petak uveče, u Atini!

Olimpijakos - Montepaski 72:74 (25:20, 11:88, 15:14, 21:22).

Igrač odluke ponovo je bio fenomenalni plejmejker Bobi Braun. Sa 22 ubačena poena (uz šest asistencija) bio je najefikasniji akter utakmice, a polaganjem u posljednjim sekundima donio je svom timu istorijski trijumf!

Iako su grčki novinari primjetili da je sat za mjerenje napada prethodno "zakočio", sudije su dopustile Amerikancu da pretrči cio teren i poentira za muk i nevjericu u dvorani Mira i prijateljstva.

Publika obučena u crveno-bijeli tridesetak sekundi ranije proslavljala je drugu pobjedu svojih ljubimaca, izvjesnu poslije dva vezana koša Vasilisa Spanulisa za 72:67!

Međutim, italijanski predstavnik nije se mirio sa porazom, pa je poslije zakucavanja Tomasa Resa (za 69:72) koristio i iskoristio greške Ejsija Loa u napadu (promašio zicer) i Pera Antića u odbrani (faulirao Brauna pri šutu za tri poena).

Uprkos propustima, Pirejci su imali napad za pobjedu, ali je kombinacija Loua i Kajla Hajnsa rezultirala promašajem, poslije koga je Braun poentirao za pobjedu.

Utakmica je od početka do kraja bila potpuno ravnopravna, iako su domaći serijom 6:0 u prvoj četvrtini stekli prednost koju su održavali smo do kraja prvog poluvremena. Potom su gosti zaigrali svoju igru i koristili lošiju partiju Spanulisa (uz Hajnsa najefikasniji u svom timu sa 13 poena), do uzbudljive završnice.

Za goste je nastupio i reprezentativac Srbije Aleksandar Rašić. U igri je proveo pet i po minuta i uputio jedan neprecizan šut za dva poena.

Montepaski je pobjedom sačuvao maksimalni skor, dok su Pirejci, aktuelni šampioni Evrope, u sve većem problemu zbog skora od jednog trijumfa i čak tri poraza.

Rezultate ostalih utakmice pročitajte OVDJE.

(MONDO, foto: nba247365.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC