• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Nismo u padu forme

Poslije dva vezana poraza košarkaše Crvene zvezde Telekom u srijedu čeka teško gostovanje u Rusiji kod Uniksa.

 Vukoičić: Nismo u padu forme Izvor: MONDO

Seriju od šest uzastopnih pobjeda crveno-bijeli su prekinuli porazom od Galatasaraja u Beogradu, u drugom kolu Last 16 faze Evrokupa, a potom je uslijedio i izgubljen derbi ABA lige, u Laktašima od Igokee.

Trener Vlada Vukoičić smatra da ta dva rezultata nisu razlog za alarm i da bi njegova ekipa trebalo da zaboravi te mečeve i nastavi dalje.

"Zaista ne mislim da smo u padu forme. Izgubili smo od Galatasaraja, ali svi su na dijelu mogli da vide o kako kvalitetnom timu se radi. Zato taj poraz ne smatram tolikim iznenađenjem, iako smo se nadali da možemo da odigramo bolje. Takođe, smatram da je tim iz Istanbula odigrao možda i najbolji meč u sezoni. Utakmica u Laktašima bila je derbi, tako da unaprijed nije bilo moguće odrediti favorita. Svi timovi su bili u prilici da osjete koliko je Igokea jaka na svom parketu, a ne sjećam se da je neki tim u dvorani u Laktašima ove sezone imao šut za pobjedu", kazao je Vukoičić.

"Idemo dalje, ne razmišljamo o drugim timovima, već samo o sebi i kako da u svakoj narednoj utakmici pružimo maksimum. Vidjećemo dokle će nas to dovesti", dodao je.

Vukoičić je rekao da je, ipak, nezadovoljan pojedinim potezima u utakmici sa Igokeom.

"Naravno da sam nezadovoljan nekim našim rješenjima, ali na to je uticalo nekoliko činjenica. Prije svega, jer smo igrali protiv veoma dobrog tima koji je igrao dosta dobru odbranu pa neka naša rješenja nisu bila najbolja. Desila su se dva vezana poraza i neko uvijek može da broji negativne serje, ali ne treba zaboraviti da smo mi imali šest pobjeda prije toga".

Stručni štab crveno-bijelih detaljno je analizirao utakmicu u Aleksandrovcu.

"Svaki trener želi da njegov tim igra sa što manje grešaka, ali one su sastavni dio igre i uvijek će ih biti. Ono što je nepredvidivo i na šta ne možemo da utičemo je koliko će tih situacija u kojima mi napravimo grešku drugi tim to uspeti da iskoristi. Kada govorimo konkretno o meču sa Igokeom, mi smo imali isti broj šuteva za tri poena kao i naš rival, ali nismo tako dobro pogađali, iako je veliki broj naših šuteva bio iz otvorenih pozicija. A, do tog meča bili smo ekipa sa najboljim procentom realizacije u šutu za tri poena u ligi", istakao je Vukoičić.

On je ocijenio da Aleksandrovčani poslije pobjede u 18. kolu ABA lige imaju najveće šanse da ligaški dio završe na prvom mjestu.

"I da dobijemo svih osam utakmica do kraja, Igokea kontroliše situaciju, sudbinu drži u svojim rukama i sve od nje zavisi. Možda bi moglo da se kaže da je trka za prvo mjesto sada gotova, ali samo u slučaju da Igokea nastavi da igra kao do sada".

Vukoičić je pohvalio atmosferu i navijanje tokom utakmice u Laktašima, a nije se osvrtao na skandalozono ponašanje predsjednika Igokee Gorana Dodika, koji je u ponedjeljak ponudio ostavku.

Što se tiče Evrokupa, svi u Zvezdinoj Grupi L imaju po pobjedu i poraz.

Beograđani su u prvom kolu kao gosti pobijedili Ulm, ali su potom u Pioniru izgubili od Galatasaraja. U srijedu u 16.00 igraju protiv Uniksa u Kazanju, a na dvanaestočasovni put krenuli su u ponedjeljak.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC