• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdaši: Dodika su gledala i djeca

Navijači KK Crvena zvezda iz Republike Srpske, BiH i Srbije ogorčeni su ponašanjem predsjednika Igokee Gorana Dodika.

 Zvezdaši: Dodika su gledala i djeca Izvor: MONDO

Mnogo bure izazvalo je ponašanje predsjednika Igokee Gorana Dodika poslije pobjede njegovog kluba nad Crvenom zvezdom u jednom od najvećih derbija ABA lige ove sezone.

Nakon što je gostujuće navijače "častio" uvredama, pokazivanjem srednjeg prsta i udaranjem po sopstvenoj zadnjici, hladne glave Dodik je ponudio ostavku dva dana kasnije, a simpatizeri Crvene zvezde koji su prisustvovali utakmici smatraju da je to nedovoljno.

Putem e-maila, na adresu naše redakcije stiglo je pismo koje objavljujemo u cjelosti:

"Poštovana gospodo novinari,

Obraćamo Vam se ovim pismom uz molbu da ga objavite putem Vaših glasila. Povod za obraćanje su događaji na subotnjoj utakmici u laktašima između igokee i Crvene zvezde.

Ne, nije pravopisna greška niti greška u kucanju. I u daljnjem tekstu će ova imena, kao i imena čelnika igokee, biti napisana malim slovima. Ne zato što želimo da umanjimo pobjedu domaćina, niti da omalovažavamo njihove igrače, nego iz prostog razloga što su svojim ponašanjem prije i poslije utakmice, čelnici igokee to prosto i zaslužili.


Da krenemo od početka tj. prve stvari. Naime, mi, navijači Crvene zvezde, smo od samog početka bili uskraćeni za mogućnost kupovine karata za ovaj meč. Ne, nismo se organizovali. Nismo čak ni pripadnici navijačke grupe Delije.

Mi smo navijači Crvene zvezde koji svoj klub prate uvijek gdje god je to moguće. Zbog svega toga nije bilo niti jednog jedinog razloga da karte ne budu puštene u slobodnu prodaju. Ali, što bi rekli u našem narodu, ne lezi vraže, dotična "gospoda" su se potrudila da nam na svaki mogući način uskrate mogućnost da kupimo karte.

Išlo se toliko daleko da i prilikom zvanja na telefon kk igokea, dotična osoba vam postavi pitanja: "A za koga navijate?"



Naravno, uslijedio bi odgovor da su sve karte rasprodate, a još uvijek nisu ni ugledale svjetlost dana. Ipak, zahvaljujući sposobnosti naše braće i prijatelja, uspjeli smo da dođemo do ulaznica što ste, pretpostavljamo, mogli i sami da vidite (oko 2/3 sale je navijalo za Crvenu zvezdu).

U toku same utakmice nismo napravili niti jedan jedini incident. Navijanje je bilo i više nego korektno. O svemu tome mogu da posvjedoče i redari i policija koja je bila raspoređena na sjevernom dijelu tribine. Ni u jednom trenutku niko od čelnika igokee nije bio prozivan niti vrijeđan zbog problema oko karata.

Ali, nakon što se utakmica završila, nakon tuge poslije poraza (ovim putem čestitamo igračima igokee), uslijedio je šamar kakav se samo može desiti od strane nekoga ko u sebi nema ni trunke dostojanstva i kulture. Svi ste vidjeli, putem malih ekrana ili uživo, šta je uradio goran dodik, predsjednik kk igokee.

Vidjeli ste onu sramotu i šamar koji nije udario samo nama, nego cijeloj javnosti, svim ljubiteljima košarke. Onakvo bahaćenje, pokazivanje srednjeg prsta, okretanje zadnjice je sramota nad sramotama. Na našoj tribini su, pored nas odraslih, bila i maloljetna djeca, školarci koji su sa svojim roditeljima ili prijateljima došli na utakmicu da bodre svoju Crvenu zvezdu.

I šta su dobila od dotične osobe? Dobila su neviđeni šamar. Vidjela su prostakluk kakav se skoro pa i ne pamti na košarkaškim terenima od strane čelnika klubova.

Zato, sa ponosom i dostojanstvom, tražimo od ABA lige i njenih rukovodioca da oštro kazne kk igokeu i njenog predsjednika. Tražimo javno izvinjenje. Tražimo da se dostojanstvo vrati na košarkaške terene i van njih.

S poštovanjem,
(neorganizovani) navijači KK Crvena zvezda koji su prisustvovali utakmici sa Igokeom, a pristilgli iz Republike Srpske, BiH i Srbije",
stoji u saopštenju koje nam je poslato na redakcijsku e-mail adresu, uz napomenu da je identitet navijača poznat našoj redakciji.



Poslije svega, veoma zanimljiva je i najava utakmice Igokea - Crvena zvezda, objavljena na zvaničnom sajtu lidera ABA lige uoči dolaska crveno-bijelih u Laktaše. Evo dijelova koje je potpisao upravo predsjednik Igokee, Goran Dodik!?

"Čast nam je da našim navijačima možemo da pružimo ovako bitnu utakmicu sa velikim klubom kakav je Crvena zvezda. Kao i mnogo puta do sada, potrudićemo se da budemo dobri domaćini".

"Sve karte za utakmicu sa Crvenom zvezdom su rasprodate. Vlada do sada neviđeno interesovanje za ovaj meč. Najiskrenije se izvinjavamo svim ljubiteljima košarke koji nisu uspjeli da dođu do karte".

"Vodimo se poslovicom: 'U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi'. Pobjedi ćemo znati da se radujemo, a poraz će biti samo podstrek da u budućnosti radimo još bolje".

"U organizacionom smislu ćemo preduzeti sve da meč prodje sigurno za publiku i igrače i da se ne ponove greške i ekscesi sa prethodnih susreta. ABA liga u svojim pravilima zabranjuje dolazak gostujućih navijača i svaki eksces koji oni naprave stavlja se na teret domaćina. Odlučili smo da se striktno držimo pravila ABA lige i da se organizovane grupe navijača Crvene zvezde ne puštaju u dvoranu".

"Nadamo se da će utakmica proći u fer i korektnoj sportskoj atmosferi i da će pobjeda pripasti boljoj ekipi".

Predsjednik,
Goran Dodik

(MONDO, foto: printscreen YouTube, adriaticbasket.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC