• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Jasmin Perković prešao u Olimpiju

Iskusni krilni centar pokriće prazninu u reketu odlaskom Dilana Pejdža.

 ABA: Jasmin Perković prešao u Olimpiju Izvor: MONDO

Odlazak Arona Bejnsa i nepovratak Dilana Pejdža, uzrokovali su hitno „pokrivanje“ pozicije pod košem Uprave ljubljanske Olimpije, pa je ekspresno angažovan hrvatski internacionalac Jasmin Perković.

Ugovor je potpisan do kraja ove sezone.

Amerikanac Dilan Pejdž je dobio nekoliko dana da otputuje u SAD kako bi prisustvovao rođenju prvog djeteta, međutim ni poslije dvije sedmice nije se vratio u Sloveniju, pa je Uprava kluba odlučila raskinuti ugovor.

Ako se doda da je Olimpiju prije nekoliko dana napustio i drugi igrač pod košem Aron Bejns, onda je jasno da je Uprava kluba morala pojačati konkurenciju mlađanim Omiću i Sulejmanoviću.

Jasmin Perković ima 33 godine i visok je 205 centimetara. Podjednako dobro igra na obje centarske pozicije pod košem, a ističe se dobrim šutem.

„Nismo mogli više da dužimo sa angažovanjem centra, jer mnogi kvalitetni igrači na toj poziciji nisu trenutno dostupni. Perković je dobro poznat u regionu i odmah se priključio ekipi. Njegove karakteristike potpuno odgovaraju profilu igrača koji nam treba, a to su borbenost, čvrstina, dobri blokovi, a usput je i dobar strijelac. Dobro je što može da igra na obje pozicije pod košem“, naglasio je trener Olimpije Sašo Filipovski.



Perković je karijeru počeo u rodnoj Rijeci, da bi se 2001. godine preselio u Sloveniju. Tada je postao član Olimpije, ali je igrao kao pozajmljen igrač za Triglav iz Kranja. Kasnije je u karijeri nastupao još za Polzelu, Zadar, Široki, Bosnu, AEK (Grčka), Oldenburg (Njemačka), Kremona (Italija), a ovu sezonu je počeo u redovima njemačkog Gisena.

Zanimljivo, Perković je do prije nekoliko dana dovođen u vezu sa ekipom Širokog Brijega, kao eventualna zamjena za Darka Planinića koji je otišao u Makabi iz Tel Aviva.

Olimpija je danas, takođe, promovisala juniora Luku Kokola u prvi tim.

Poslije 18 kola u regionalnoj ABA ligi, ljubljančani se nalaze na osmom mjestu na tabeli sa po devet pobjeda i poraza.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC