• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijenjaće se parket u "El-Eju" i dalje

LA Klipersi će i narednih deset godina NBA utakmice igrati kao domaćini u "Stejpls Centru". To znači samo - mnoooogo posla za radnike dvorane.

  Mijenjaće se parket u "El-Eju" i dalje  Izvor: MONDO

U srijedu je ozvaničeno da su i Los Anđeles Klipersi, poput Lejkersa, produžili saradnju sa "Stejplc Centrom" i da će po slovu ugovora sigurno do 2024. godine biti domaćini u najmodernijoj dvorani u "El-Eju".

To znači samo da će, uz prisustvo NHL tima Los Anđeles Kingsa i WNBA ekipe Los Anđeles Sparksa, radnici zaposleni u "Stejpls centru" imati pune ruke posla od "jutra do sutra", svakog dana narednih deset godina. Ali, to nije ništa strašno za njih.

Jer, od otvaranja dvorane 1999. godine Lejkersi, Klipersi i Kingsi igraju pod istim krovom, a od 2001. tu su i dame iz Sparksa.

"Oduševljeni smo zbog naše budućnosti u 'Stejpls Centru'. Čast je što ostajemo u jednoj od najvećih hala u istoriji NBA", rekao je predsednik kluba Endi Rouser.

Prije selidbe na zapadni dio Los Anđelesa, Klipersi su igrali u "Honda Centru" u obližnjem Anahejmu, udaljenom 40 kilometara od centra "El-Eja", a potom i u "Memorijalnoj sportskoj Areni" u Los Anđelesu i dvorani u San Dijegu.

Ako vas zanima koliko je složen posao osoblja "Stejpls Centra", pogledajte dva video snimka. Jedan je prelazak sa leda na parket za jedno popodne, a drugi sa žuto-ljubičastog parketa na crveno-bijelo-plavi za još kraće vrijeme.

Rijetko kada događa se da Lejkersi i Klipersi igraju istog dana u dvorani, ali postoje takvi slučajevi. Naročito su bili izraženi prošle sezone koja je bila skraćena, samim tim i "nabijena" zbog štrajka koji je odložio početak za nepuna dva meseca.

Inače, kada smo kod podloga na kojima igraju Klipersi i Lejkersi (pogledajte sliku), ne razlikuje se samo izgled parketa, već svaki tim ima svoje konstrukcije koša, reklame, drugačiji raspored stolica u prvim redovima, mjesta za novinare, prilaske VIP ložama, itd.

Posla ima - preko glave...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC