• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Cibona dovodi Kasuna?

Zagrepčane napustio Džastin Hamilton, a oni već pregovaraju sa iskusnim hrvatskim centrom, koji je nedavno raskinuo ugovor sa Montepaskijem.

 ABA: Cibona dovodi Kasuna? Izvor: MONDO

Ciboni ne ide najbolje ove sezone. Zbog finansijskih problema već su se pozdravili sa Antom Mašićem, Dastinom Verom, nedavno i sa Smušom Parkerom i Tomislavom Zubčićem, a u istom smjeru otišao je i Džastin Hamilton, koji se u utorak uveče nije pojavio na treningu.

Zagrepčani nisu časili ni časa, već su odmah krenuli u potragu za novim centrom. Uspostavili su kontakt sa Mariom Kasunom.

Hrvatski košarkaš je početkom decembra raskinuo ugovor sa Montepaskijem i trenutno je bez angažman. Trener Danijel Luc navodno bi želio da iskusni Kasun obuče Cibonin dres.

"Istina je da smo kontaktirali Kasuna. On je popričao sa trenerom Lucom i postoji obostrana želja za saradnjom… Moramo prvo da riješimo situaciju sa Mamiltonom, pa će sve biti jasnije. Neophodno je da brzo reagujemo, a centar kao što je Kasun itekako bi nam dobro došao", izjavio je za tportal.hr sportski direktor Cibone Vlado Vanjak.

Kasun (32 godine, 215 cm), koji je u karijeri nastupao i za njemačke timove Keln i Opel Skaajlajners iz Frankfurta, Barselonu, Efes Pilsen, NBA ligaša Orlando Medžik, ali i Zagreb, takođe je izjavio da je bilo kontakata sa "cibosima".

"Razgovarao sam sa ljudima iz Cibone i za nekoliko dana situacija će biti jasnija. Nije tajna da mi je od malih nogu san da zaigram u Ciboni, jer sam 'slab' na nju", poručio je Kasun iz Barselone, gdje živi njegova porodica.

Problem predstavlja Kasunova povreda zgloba desne ruke, ali u Ciboni vjeruju da ona može biti sanirana za najviše dvije nedjelje i da bi hrvatski centar mogao da pomogne ekipi na završnom turniru Kupa Krešimira Ćosića, početkom februara.

Osim pregovora sa Kasunom, Cibona traži pojačanja i na poziciji "jedan". Vanjak je dodao i da intenzivno rade na dovođenju novog američkog plejmejkera, koji ima evroligaško iskustvo.

Cibona u ABA ligi ove sezone ima veoma loš skor - šest pobjeda i 12 poraza, čime zauzima 12. mjesto.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC