• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Zreli smo za trofej Kupa

"Radnički je dobio najteži raspored, ali igraćemo ratnički i želim da sa tri pobjede osvojimo Žućkovu ljevicu".

 Nikolić: Zreli smo za trofej Kupa  Izvor: MONDO

Košarkaši Radničkog u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća igraće protiv Metalca iz Valjeva, a onda će, ako ne bude iznenađenja, u polufinalu dočekati Crvenu zvezdu.

"Mislim da smo objektivno jači od Valjevaca, ali ta utakmica će biti početak novog takmičenja i uvijek su obje strane jednako motivisane da prođu dalje. Zato ovdje nema autsajdera. Ja sam optimista, što se tiče našeg prolaska u polufinale. Iskusniji smo, igrali smo znatno više kvalitetnih utakmica, pa smo zato u prednosti. Ali nikako ne potcjenjujem Metalac, to je dobra ekipa. Kao i uvijek u Kupu, slijede šok utakmice, to je draž ovog takmičenja".

Miroslav Muta Nikolić smatra da je njegov tim sazrio da se dokopa trofeja Kupa Radivoja Koraća i to baš pred domaćom publikom.

"Mi smo ove sezone odabrali takav sastav da smo zreli za prvu borbu za trofej, naročito jer će se igrati na kragujevačkom terenu. Uspjeh će zavisiti, prije svega, u kojem ćemo sastavu igrati. Biće tu promjena ekipe u skladu sa ambicijama, a najviše su, ali i propozicijama. Ali spokojan sam, ne manjkamo sa igračima. A igraćemo onako kako tražim od početka sezone - ratnički, što smo pokazali u više navrata u ABA ligi, naročito pred Kragujevčanima koji cijene takvu košarku. Želimo da iz tri pobjede osvojimo Žućkovu ljevicu", dodao je Nikolić.

Strateg Kragujevčana smatra da na žrijebu baš i nisu bili miljenici "fortune".

"Dobili smo najteži raspored. Ako bi pobjeđivali favoriti, bar na papiru, slijedi polufinalni derbi Radničkog i Zvezde, dok je braniocu trofeja Partizanu 'prokrčen' put do finala. Ali vidjećemo da li će biti baš tako. Izdvajam ABA ligaše jer su realno to najjači srpski klubovi i od njih se najviše očekuje. Ipak, Kup je nokaut-sistem, i uvijek je veći pritisak na favoritima. Oni koji to nisu nemaju šta da izgube", završio je Nikolić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC