• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Moramo da grizemo protiv "zmajčeka"

Tim iz Aleksandrovca gostuje Olimpiji u subotu (19 h, Arena sport 1) s namjerom da ostane na pobjedničkom kursu.

 IGOKEA: Moramo da grizemo protiv "zmajčeka" Izvor: MONDO

Sve izvjesnije je da će košarkaši Igokee ostati na vrhu ABA lige i Fajnal-for dočekati sa prve pozicije. Zasad nije poznato ko će biti organizator F4, jer ni Igokea, ali ni Beograd ne žele domaćinstvo.

Osam kola je do kraja, a Aleksandrovčani trenutno imaju tri pobjede više od Crvene zvezde Telekom i Partizana m:ts, što je kapitalna prednost.

Ipak, u redovima Igokee ništa se ne prepuštaju slučaju. Svi su složni u ocjeni da opuštanja ne smije da bude i sa takvim razmišljanjima igrači vicešampiona BiH dočekuju okršaj 19. kola sa Olimpijom.

"Ljubljančani još imaju šanse da se plasiraju na Fajnal-for i sigurni je da će protiv nas biti veoma motivisani. Odlična je to ekipa, vidjeli smo to i u našem prvom odmjeravanju snaga u Laktašima i moraćemo dobro da 'zagrizemo' ako želimo da ostanemo na pobjedničkom kursu", izjavio je kapiten "igosa" Milan Dozet.

Prema njegovim riječima, euforije u Igokei nakon velikog trijumfa protiv Crvene zvezde nema.

"Previše smo iskusni da bismo podlegli pričama o tome kako smo već završili posao i kako smo se plasirali u Evroligu. O elitnom takmičenju, zaista, niko ne razmišlja. Ima mnogo da se igra do kraja i nećemo dozvoliti da nas takve priče opuste. Utakmica protiv Olimpije je prava prilika da to i pokažemo".

Aleksandrovčani su platili ceh pobjedi nad crveno-bijelima, jer su se u finišu utakmice povrijedila čak trojica igrača. Filipu Adamoviću je stradala arkada, Marko Brkić je povrijedio vratni pršljen, a Nebojša Joksimovič list desne noge.

"Kako sada stvari stoje, sva trojica će biti spremni za okršaj u Ljubljani. To bi nam, naravno, mnogo značilo, jer su nam potrebni svi igrači u rotaciji kako bismo savladali domaćina. Olimpija je ambiciozna ekipa, ali vjerujem da ćemo pružiti još jednu dobru partiju koja će nam donijeti novu pobedu", zaključio je Dozet.

U taboru "zmajčeka" svjesni su snage gostiju, ali tvrde da znaju recept za uspjeh protiv lidera regionalnog takmičenja.

"U Stožice dolazi Igokea, koja je trenutno neosporno najbolja ekipa u ABA ligi. To se pokazali pobjedama nad gotovo svim timovima. Za eventualni trijumf biće nam potrebna konstantno dobra igra u odbrani. Takođe moramo da kontrolišemo skok, ako želimo da se takmičimo s rivalom. U posljednjih nekoliko dana smo dobro trenirali i srećom nemamo velikih zdravstvenih problema. Vjerujem da su moji mladi igrači su vrlo motivisani, jer svi želimo pobjedu nad prvoplasiranim timom u ligi",
rekao je Sašo Filipovski, trener Olimpije.

Meč između Ljubljančana i Aleksandrovčana počinje u subotu u 19 časova u dvorani "Stožice" a direktan prenos je na televiziji Arena sport 1.

Dueal u prvom dijelu sezone, u šestom kolu pripao je Igokei u Laktašima rezultatom 87:82.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC