• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Garbahosa potpisao za Himki

Horhe Garbahosa neće igrati više u NBA ligi, ali se neće vratiti ni u Španiju. On će karijeru nastaviti u ruskom Himkiju.

 Garbahosa potpisao za Himki  Izvor: MONDO

Priče da će Horhe Garbahosa nastaviti karijeru u NBA ligi, demantovane su u subotu kada je španski reprezentativac stavio potpis na ugovor sa Himkijem iz Moskovskog regiona.

"Prihvatio sam ponudu ruskog kluba jer je bila konkretna, a i zbog izazova jer imaju velike ambicije ove sezone. Takođe, neću negirati da je i finansijski ponuda bila veoma interesantna", kratko je prokomentarisao Garbahosa.

Mediji u Španiji ranije su preneli da bi Garbahosa mogao da se vrati u Španiju, ali je te priče stopirala navodna ponuda Los Anđeles Lejkersa, odnosno interesovanje San Antonija.

Budući da je kao slobodan agent napustio Toronte Reptorse posle dvogodišnje saradnje, Himki je bio najkonkretniji i ponudio španskom košarkašu odličan jednogodišnji ugovor.

Garbahosa (30 godina, 206 centimetara) tako će, bez problema, moći da nastupi na Olimpijadi u Pekingu, budući da su Reptorsi bili protiv toga da ga puste da igra za nacionalni tim.

Jedan od vodećih igrača prvaka sveta i vicešampiona Evrope, propustio je celu prošlu sezonu zbog operacije noge, koja je obavljena u decembru.

"Horhe je jedan od najboljih igrača sveta i mnogi su bili zainteresovani za njegove usluge. Na našu veliku sreću priča je okončana uspešno i on je sada igrač Himkija", izjavio je direktor ruskog kluba Viktor Bičkov.

On je dodao da su čelnici Himkija bili svesni da on nije u najboljoj formi nakon dugotrajnog oporavka posle operacije, ali je izrazio nadu da će mu učešće na Olimpijadi pomoći da dostigne potrebnu fizičku spremu.

Himki je ove sezone rešio da napravi odličan tim, o čemu svedoči podatak da su pre Garbahose angažovali i reprezentativca Argentine i takođe bivšeg člana Toronta Karlosa Delfina.

"Nadam se da će nam potpisi ove dvojice igrača pomoći da klub dovedemo na visok nivo", rekao je Bičkov.

On je dodao da je klub napravio dobar posao dovođenjem dvojice vrhunskih igrača, ali da to ne znači da će je time zatvorena njihova lista pojačanja.

Ekipa Himkija takmičiće se ove godine u ULEB kupu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC