• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I druga pobeda Dudinih momaka

Posle Ukrajine u petak (90:56), naša seniorska košarkaška reprezentacija pobedila i Letoniju u Moskvi (89:74). U nedelju sa Rusijom.

 I druga pobeda Dudinih momaka  Izvor: MONDO

Drugi meč, druga pobeda. Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u subotu popodne Letoniju u drugom kolu "Mekel kupa" u Moskvi.

"Orlovi" su, posle pobede od 34 razlike protiv Ukrajine u petak (90:56), nadigrali i ekipu sa Baltika - 89:74 (26:22, 17:18, 26:15, 20:19).

Najefikasniji pojedinci u našem timu bili su Uroš Tripković sa 15, Nenad Krstić sa 13 i novi kapiten Miloš Vujanić sa 12 poena, uz sedam asistencija.

"Danas smo igrali protiv mnogo ambicioznijeg i mentalno čvršćeg protivnika nego prvog dana. To je glavni razlog što smo imali oscilacije u igri i to ćemo analizirati na sastancima. Pobedili smo zasluženo, ponovo smo igrali sa svih 12 igrača i bilo je petorki koje su funkcionisale izuzetno dobro", rekao je posle meča selektor Dušan Ivković.

Reprezentacija Letonije, koju sa klupe predvodi naš stručnjak Nenad Trajković, držala se dobro do treće četvrtine, kada su naši košarkaši konačno slomili otpor rivala. Letonci su poslednji put poveli u 23. minutu (47:45), kada je Ivkovićev tim preuzeo kontrolu i napravio veliku razliku koju je sačuvao do kraja. Do kraja treće četvrtine, bilo je 14 poena prednosti za naš tim.

U poslednjem, trećem kolu u nedelju, Srbija igra protiv domaćina i aktuelnog prvaka Evrope, Rusije.

"U nedelju igramo protiv prvaka Evrope i to će biti izuzetno veliki motiv za igrače. Dobro poznajemo protivnika i napravićemo pripremu utakmice. Pre meča, ujutru, ćemo odraditi i kompletan trening sa teretanom, jer u ponedeljak rano ujutru polazimo za Kinu, gde stižemo tek 29. jula i ne želimo da izgubimo priliku da treniramo", dodao je Ivković.

SRBIJA: Teodosić 4 (3 sk, 3 as), Tepić 8, Erceg 4, Kecman 7 (6 sk, 4 osv. l), Marković 2, Tripković 15 (3-5 za tri), Krstić 13 (3 sk, 3 as, 2 bl), Vujanić 12 (7 as, 4 sk), Veličković 10, Perović 4 (4 sk), Bogdanović 10, Savanović.

LETONIJA: Umbraško 11, Helmanis 6, Blums 7, Jurevičus, Jahovičs 3, Ciprus 4, Janičenoks 11, Poznaks 2, Porzinpis 7, Kalve, Zakis 6, Jeromanovs, Berzinjiš 13.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC