• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea stala u Ljubljani!

Aleksandrovčani nisu uspjeli da trijumfalno prođu kroz Stožice! Olimpija je slavila u 19. kolu ABA lige sa 69:63 (13:19, 22:15, 15:11, 17:18).

 ABA: Igokea stala u Ljubljani! Izvor: MONDO

Bio je ovo četvrti poraz Igokee u regionalnom takmičenju, a stigao je zahvaljujući prvenstveno izgubljenim loptama (čak 20), lošoj igri u napadu i nedostatku koncentracije pri izvođenju slobodnih bacanja u trenucima kad se lomila utakmica.

Prvi period igre u ljubljanskim "Stožicama" obilježila je neefikasna igra oba tima kojima su kumovale i dobre odbrane "zmajčeka" odnosno "igosa".

Pogocima s linije slobodnih bacanja Filipa Adamovića, Igokea je na 2.50 prije kraja prve četvrtine stigla do desetog poena, ali je potom proradio Korsli Edvards i u finišu spriječio da ovaj period bude jedan od najneefikasnijih ove sezone Aleksandrovčana.

U nastavku su vicešampioni Bosne i Hercegovine su rutinski držali sedam-osam razlike, ali je onda Klement Prepelič sa dvije vezane trojke (21:23) primorao trenera "igosa" Dragana Bajića da zatraži minut odmora.

Edvards je opet bio ključan u napadima Igokee, ali je uzvratio Prepelič sa tri dalekometna šuta za petu ubačenu trojku, koja je donijela prednost Olimpiji na poluvremenu.

Na sreću navijača Igokee, kojih je u "Stožicama" bilo pedesetak, malo je sa trojkama stao Prepelič u trećem periodu (ubacio samo jednu), ali Bajićev tim nije imao odgovor na agresivnu odbranu domaćina.

Osim toga, "igosi" su imali veoma loš procenat šuta u napadu postigavši premalih 11 poena, pa su Ljubljančani u posljednjih 10 minuta ušli sa solidnom prednošću od +7.

Centar Olimpije Alen Omić je u trećoj četvrtini bio prvo ime "zmajčeka" sa nekoliko odličnih poteza i vezanih pogodaka, ali je najbolje bilo "kucanje" u NBA stilu preko Edvardsa!


Igokea se sredinom posljednje četvrtine probudila i uspjela da vrati rezultatsku neizvjesnost i priliku da prelomi utakmicu u svoju korist.



Prepelič je od junaka mogao da postane tragičar kad je u samom finišu simuliranjem prekršaja zaradio tehničku grešku, ali je Branko Jorović promašio oba bacanja uz nerealizovan naredni napad gostiju (62:63).

Uslijedio je nesportski faul Siniše Štembergera nad Dinom Murićem, pa su domaći stigli do prednosti od tri, da bi Jaka Blažič sa devet metara pogodio "bombu" za šest razlike na minut prije kraja.

Tada je bilo evidentno da Igokea ne može do pobjede, a na samom kraju dogodila se i tuča! Blažič je glavom udario Štembergera, ali su saigrači uspjeli brzo da smire zaraćene strane!


Prepelič je bio najefikasniji akter meča sa 22 poena (šest trojki), 16 je dodao Blažič, dok su po 13 pogodaka postigli Omić i Murić.


U taboru Igokee najbolji učinak imao je američki centar Edvards sa 16 koševa, a još jedini dvocifren bio je Jorović sa 12 od čega 10 u posljednjoj četvrtini.

Duel u prvom dijelu sezone u Laktašima, u okviru šestog kola pripao je Igokei rezultatom 87:82.

Olimpija je ovim trijumfom sačuvala nadu da može izboriti plasman na završni turnir.

Rezultate ovog kola i tabelu pročitajte OVDJE.

(MONDO, foto: Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC