• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Klipersi padaju, Batum u transu

Uzbudljiva završnica meča Portland - Klipers. Četvrti uzastopni poraz ekipe iz Los Anđelesa. Novi tripl-dabl Nikolasa Batuma.

 NBA: Klipersi padaju, Batum u transu Izvor: MONDO

Nikolas Batum je u samo nekoliko dana ostvario dva tripl-dabla za Portland. Najprije je to učinio u ponedjeljak, kada je Portland izgubio od Vašingtona (12 poena, 10 skokova i 11 asistencija). Bio je to njegov prvi tripl-dabl u karijeri.

Isto je ponovio u noći između subote i nedjelje. Ovaj put bio je to hepiend.

Portland je u uzbudljivom meču pobijedio Los Anđeles Klipers 101:100, a Batum je ubacio 20 poena, imao 10 skokova i čak 12 asistencija, što mu je rekord karijere.

"Mnogo je bolji osjećaj kada uradite ovako nešto a vaš tim pobijedi", rekao je francuski košarkaš, koji je dugo u rukama držao loptu za uspomenu.

Klipersi su u padu. Bio im je ovo četvrti uzastopni poraz. Već treću utakmicu zaredom ekipa iz Los Anđelesa lišena je pomoći Krisa Pola. Hm, možda je u tome uzrok serije neuspjeha?

Klipersi su bili u zaostatku 14 poena u prvom dijelu, ali su se stvari na parketu promijenile u posljednjoj četvrtini. Poveli su gosti i držali prednost dok Vesli Metjuz nije ponovo doveo Portland u vođstvu 100:99. Imali su Klipersi šansu za pobjedu, ali je Džamal Kroford promašio.

"Ove šuteve pogađam u 99 odsto slučajeva. Da šutiram 10 puta taj šut, sigurno je da bih devet puta pogodio", rekao je Kroford.

Poslije promašenog šuta Kroforda, loptu je zgrabio Nikolas Batum. Simboličan kraj meča.

Video

"Ne mogu da obećam tripl-dabl svake nedjelje, ali sigurno je da ću učiniti sve da pomognem timu da pobjeđuje stalno", rekao je Batum.

Na drugoj strani parketa imao je takmaca u Blejku Grifinu koji je za Kliperse umalo ostvario tripl-dabl: 24 poena, 10 asistencija, osam skokova. Malo mu je nedostajalo da ostvari treći tripl-dabl u karijeri.

"Gorka pilula. Imali smo šansu da pobijedimo ovdje...", izjavio je trener Klipersa Vini Del Negro.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović pružio je solidnu partiju u porazu Bruklina od Hjustona (119:106).

U igru je ušao u trećoj četvrtini i za 12 minuta na parketu ostvario učinak od devet poena. Najefikasniji kod Netsa bio je Deron Vilijams sa 27, dok je u ekipi Rokitsa najučinkovitiji bio Džejms Harden sa 29 koševa.

REZULTATI:

Toronto - Klivlend 98:99
Filadelfija - Njujork 97:80
Vašington - Čikago 86:73
Šarlot - Minesota 102:101
Hjuston - Bruklin 119:106
Milvoki - Golden Stejt 109:102
San Antonio - Finiks 108:99
Denver - Sakramento 121:93
Juta - Indijana 114:110 (produžetak)
Portland - L.A. Klipers 101:100

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC