• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda stala na noge

Crveno-bijeli u Pioniru lako pobijedili MZT Skoplje - 87:72 i prekinuli seriju od tri uzastopna poraza.

 ABA: Zvezda stala na noge Izvor: MONDO

Pobjeda Crvene zvezde Telekom krajem oktobra u Skoplju najavila je ljepše dane na Malom Kalemegdanu. Vicešampion Srbije otputovao je tada u Makedoniju sa skorom 1-4 i počeo niz od 11 uzastopnih trijumfa.

Uoči drugog ovosezonskog duela istih rivala, crveno-bijeli bili su u ne tako teškoj, ali nezavidnoj situaciji. Tri poraza u prethodnih deset dana (od Galatasaraja, Igokee i Uniksa) uzdrmali su tim i zabrinuli navijače.

Međutim, MZT im je opet poslužio kao lijek:

Crvena zvezde Telekom - MZT Skoplje 87:72 (26:20, 34:18, 14:22, 13:12)

Koncentrisanom igrom i dobrom odbranom u ključnim momentima druge četvrtine crveno-bijeli su stekli ogromnu prednost, koja ih je i mirno ispratila na odmor. Šlag na tortu stavio je plejmejker Demarkus Nelson, trojkom u posljednjoj sekundi sa više od osam metara za ogromnih "plus 22".

Gosti su nervozni istrčali pred oko 3.500 navijača u Pioniru i već u uvodnim četvrtinama dobili dvije tehničke greške zbog prigovora. Treću, najsporniju, zaradio je Boris Bakić, sumnjivim simuliranjem prekršaja.

MZT je tokom meča ostao i bez Damjana Stojanoskog, Uroša Nikolića i Todora Gečevskog zbog različitih povreda, pa je sve osim mirnog kraja i lake pobjede Zvezde izgledalo potpuno nemoguće dok se meč bližio kraju.

Domaće je predvodio raspoloženi Igor Rakočević, koji je uoči meča ušao u klupsku istoriju kao jedan od desetorice igrača sa najvećim brojem nastupa za tim sa Malog Kalemegdana.

Kapiten crveno-bijelih bio je posebno inspirisan, pa je utakmicu završio kao najbolji strijelac - ubacio je 25 poena, uz 5 asistencija i šut za dva 11/13.



Crveno-bijeli opet nisu blistali van linije 6,75 (3/17), ali su sve promašaje sa distance nadomjestili preciznošću iz reketa (30/50). Takođe, Vukoičić pred novim centrom Predragom Samardžiskim (sjedio kraj klupe) opet nije mogao da računa na poene sa niskog krila, pošto je Makl Skot završio bez poena za 20 minuta u igri, kao i Marko Simonović, koji je nastupio manje od minuta.

Uz njih, u listu strijelaca među domaćima nije se upisao samo Aleksandar Cvetković, ali je to nadomjestio sa pet asistencija, tri skoka i dvije ukradene lopte.

Pobjedom nad makedonskim predstavnikom u regionalnom takmičenju zvezdaši su nastavili potjeru za Igokeom, koja je je u subotu poražena u Ljubljani od Olimpije.

ZVEZDA: Cvetković (5 as), Braun 6, Subotić 8 (5 sk), Rakočević 25 (5 as), Mitrović 5 (4 sk), Lazić 3, Simonović, Savović 7 (7 sk), Katić 14 (4 sk), Radivojević 9, Nelson 9, Skot.

MZT: O.Stojanovski 7, Grnčarov, D. Stojanovski 10, Gečevski 12, Nikolovski 2, Čekovski 11, Nikolić 7, Otašević 7, Bakić 6, Dejvis 8, Bogojev 2.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC