• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: I Radnički srušio crno-bijele!

Pobjeda Kragujevčana u dramatičnom derbiju 19. kola. Partizanu za petama Budućnost, Cedevita i Radnički.

 ABA: I Radnički srušio crno-bijele!  Izvor: MONDO

Košarkaši Radničkog savladali su Partizan mt:s rezultatom 78:76 (14:18, 18:11, 25:22, 21:25), pred oko 5.000 gledalaca u dvorani "Jezero".

Izabranici Miroslava Nikolića u drugom poluvremenu su tri puta imali u rukama dvocifrenu prednost, ali im to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu.

Trojkom Aleksandra Ćapina u 36. minutu poveli su 72:62, da bi crno-bijeli serijom od 10:0, koju je zakucavanjem krunisao sjajni Đorđe Gagić, stigli do izjednačenja!

Do kraja je tada ostalo 43 sekunde i Partizan je u svakom pogledu djelovao spremno da napravi preokret. Još kada je Ćapin realizovao samo jedno slobodno bacanje (73:72), vrata pobjede bila su širom otvorena.

Pogrešio je, međutim, Davis Bertans. Umjesto da Partizan odigra mirnu akciju za dva poena, ili pokuša da iznudi prekršaj, Letonac je šutnuo trojku iz potpuno neizrađene pozicije i - promašio sve!

Ćapinovih 4/4 sa linije penala neutralisali su Gagić i Bertans za 77:76, Stiven Marković četiri sekunde prije kraja bio polovično uspješan i, ispostavilo se, postavio konačan rezultat.

Vladimir Lučić pokušao je trojkom da donese veliko slavlje crno-bijelima, ali uz zvuk sirene nije bio precizan. Bilo je tom prilikom i kontakta sa čuvarom, sudije su procjenile da nije bilo i faula...

Radnički je pobjedom popravio skor na 11-8 i pridružio se ekipama Budućnosti i Cedevite, koji su sada samo korak iza trećeplasiranog Partizana (12-7).

Igokea uprkos subotnjem porazu u Ljubljani ubjedljivo vodi sa skorom 15-4, druga je Crvena zvezda Telekom (13-6). Ove dvije ekipe su, očigledno, na dobrom putu da odu na Fajnal for.

Narednog vikenda "igosi" dočekuju Cedevitu, Zvezda ide u Solnok, Budućnost na noge Ciboni, dok crno-bijeli dočekuju Split.

RADNIČKI: Miljenović, Sinovec 4, Ćapin 23 (3/11 za trojku, 6as), Marković 5, Emening, Varda, Birčević 11 (4sk, 3blk), Borisov 8, Krstović 6, Mijatović 6, Vajt 13 (6sk, 4as), Vizer 2.

PARTIZAN MTS: Lovernj 4, Milutinov, Vesterman 10 (4sk, 3as), Gordić 6, Lučić 20 (6sk), Milosavljević 4, Bogdanović 2, Gagić 14 (8/8 bacanja), Musli, Čakarević, Gordon 5 (za dva 1/8, 7sk), Bertans 11 (3/8 za trojku, 4sk).



Radnički je u derbiju napravio razliku fenomenalnim šutom za tri poena (7/9) u trećoj četvrtini. Pogađali su iz svih pozicija Borisov, Vajt, Mijatović, Ćapin, Marković...

U prvom poluvremenu postignute su samo tri trojke (2:1), uz katastrofalan procenat, da bi za uvodnih pet minuta treće dionice Radnički ubacio pet, a Partizan tri šuta sa distance.

Kragujevčani su od 32:29 na poluvremenu već u 24. minutu otišli na rekordnih 44:32, a Partizan dvjema trojkama Bertansa i jednom Vestermana za samo minut uhvatio priključak - 44:41.

Crno-bijeli su startnom petorkom u kojoj su bili Gordić i Francuz Lovernj "razbili" domaćina odbranom i ofanzivnim skokom. Vodili su 14:7 i 16:10, kada je Ratko Varda izašao zbog povrede noge, a Mijatović u paru sa Birčevićem uspostavio kontrolu skoka.

Stefan Birčević u tim trenucima je bio odličan i na drugoj strani terena. Rešetao je koš crno-bijelih, pridružio mu se Teriko Vajt solo prodorima i poenima iz tranzicije, pa su Šumadinci brzo preuzeli stvari u svoje ruke.

Serijom od 9:0 (šire gledano 20:6), u 18. minutu su stekli "plus osam" (30:22), da bi promašaji Ćapina i fenomenalan koš Lučića sa osam metara doveli rezultat blizu ravnoteže na kraju prvih 20 minuta - 32:29.

Radničkom je ovo osma uzastopna pobjeda u "Jezeru", gdje nije poražen još od trećeg kola i susreta sa Igokeom, prije više od tri i po mjeseca.

Partizan je u Kragujevcu samo nastavio seriju loših rezultata na gostovanjima, gdje mu konstantno nešto fali da "prelomi" protivnika. Vujoševićeve "bebe" dobile su samo jedan od posljednjih šest mečeva ABA lige van Pionira...

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC