• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomašević: I Savović je strani igrač

Potpredsjednik KSS "ugasio" je nadu Radničkog da će kompletan nastupiti na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

 Tomašević: I Savović je strani igrač  Izvor: MONDO

Čelnici kragujevačkog Radničkog bili su šokirani kada im je nagoviješteno da četvorica košarkaša (Varda, Ćapin, Borisov, Marković) sa dvojnim državljanstvom ne mogu da nastupaju u Kupu kao Srbi.

"Potegli" su brojne argumente, slali dopise odgovornima u Košarkaškom savezu Srbije, ali to im, izgleda, neće omogućiti da pred svojim navijačima krenu na trofej u najjačem sastavu.

"Propozicije su kristalno jasne i nisu od juče, niti su donijete bez konsultacija sa košarkaškim forumima u Srbiji. Jasno je da svaka ekipa ima pravo na četiri stranca na utakmicama Kupa Srbije i domaće lige kasnije. To pravilo je bilo prilično nejasno ranije, ali smo u martu prošle godine na Skupštini KSS riješili sve dileme", rekao je Dejan Tomašević, gostujući u emisiji "U obruču" na TV Arena Sport.

Potpredsjedniku KSS zaduženom za takmičenja postavljeno je direktno pitanje kada se igrač tretira kao stranac.

"Svako ko je igrao za neku drugu reprezentaciju, gubi pravo da bude domaći igrač, bez obzira na pasoš".

Tomašević je najavio da će Radnički dobiti konačan odgovor čim pošalje u Savez spisak igrača na koje računa u predstojećem takmičenju.

Lošu vijest Tomašević je poslao i navijačima Crvene zvezde Telekom, koja će po dolasku Predraga Samardžiskog imati petoricu stranaca u prvom timu, dakle - jednog viška.

"Evo, Zvezda nam je uputila pismenu molbu da razjasnimo status Borisa Savovića i mi smo im odmah odgovorili da je on po propisima KSS strani igrač".

Savović je prije nekoliko godina nastupio za mladu reprezentaciju Crne Gore, a da bi promijenio "košarkaško državljanstvo", morao bi da se izjasni da odustaje od nastupa za selekciju Crne Gore, a potom da takvu njegovu želju "aminuju" KS Crne Gore i FIBA.

Podsjetimo da Radnički pored četvorice pomenutih igrača sa dvojnim državljanstvom ima i četvoricu "čistih" stranaca - dvojicu Amerikanaca, po jednog Australijanca i Britanca.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC