• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS: Igokea i Široki kao da "nisu naši"

Javni emiteri u BiH, BHRT i FTV ignorišu naše predstavnike u ABA ligi, piše portal Radio Sarajevo.

 RS: Igokea i Široki kao da "nisu naši"  Izvor: MONDO

Košarkaški vicešampion Bosne i Hercegovine aleksandrovačka Igokea, istinski je hit ovosezonskog izdanja regionalne ABA lige.

Fenomenalni momci jednostavno briljiraju, redovno pobjeđuju velike, respektabilne protivnike pokazujući svima da novac i bogata istorija ne mogu ništa pred savršenom organizacijom i žestokim trudom kojim su "igosi" ove sezone očarali ljubitelje košarke u regiji, ali i čitavoj Evropi.

Kako smo to u domaćem sportu i navikli, nijedna priča ne može biti lijepa do kraja. Paradoksalno, javni emiteri BHRT i FTV ove sezone nikakav interes nisu pokazali prema klubovima BiH u regionalnoj ABA ligi. O ovom ozbiljnom propustu i neozbiljnosti pisali smo još krajem septembra na samom početku takmičenja, a u međuvremenu se praktički ništa nije promijenilo.

Rijetki su spremni priznati vlastite greške, ali utisak je da su javni emiteri u ovom slučaju morali i trebali više. Igokea, ovaj sjajni tim koji će naredne sezone vjerovatno igrati Evroligu, kao da nikoga ne zanima, iako ime naše zemlje ponosno nosi gdje god nastupa.

I nije to kraj mukama domaćim fanovima čarobne igre s narandžastom loptom, jer kako saznajemo, pod velikim su upitnikom i direktni prenosi nastupa našeg tima na predstojećem Eurobasketu u Sloveniji. Javni emiteri definitivno gube trku s komercijalnim televizijskim stanicama. A ljubitelji sporta trpe...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC