• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Zvezda u igri za četvrtfinale!

Crvena zvezda Telekom pobijedila Uniks 81:73. Ulm "razbio" Galatu (91:70) pa svi timovi Grupe L imaju skor 2-2.

 EK: Zvezda u igri za četvrtfinale!  Izvor: MONDO

Poslije 4. kola Last 16 faze Evrokupa još nema favorita za plasman iz Grupe L.

Crvena zvezda Telekom pobijedila je na svom terenu Uniks, dok je Ulm kod kuće porazio Galatasaraj, sa većom razlikom nego što je izgubio u Turskoj.

Takav scenario ostavlja mogućnost za različite scenarije u preostala dva kola, u kojima će crveno-bijeli dočekati Ulm i gostovati Galatasaraju.

"Ne gledamo druge timove. Ako se poklopi da nam taj rezultat odgovara u tom bolje. Bio nam je cilj pobjeda, pa makar od jednog poena prednosti", rekao je poslije utakmice za B92 trener crveno-bijelih Vlada Vukoičić.

Šta je želio, njegovi igrači su i ostvarili, pred 6.000 navijača u Pioniru.

Uprkos lošem startu utakmice i raspoloženom protivniku, krajem druge i početkom treće četvrtine crveno-bijeli su napravili ogromnu seriju 26:3 i odlučili pitanje pobjednika.

Maksimalna prednost Uniksa 40:30 za sedam minuta efektivne igre pretvorena je u vođstvo domaćih 56:46, u 26. minutu.

Vukoičevi igrači spremno su reagovali na precizan šut ruskog predstavnika u prvom poluvremenu. Žustrom odbranom, često na ivici faula, stegla je ruke rivalima i uz intenzivni presing preuzela kontrolu nad utakmicom.

Novi centar Crvene zvezde Telekom Predrag Samardžiski debitovao je sa dva poena i četiri skoka i sa saigračima ispratio Igora Rakočevića u još jednoj dobroj partiji. Kapiten srpskog predstavnika ubacio je 21 poen, uz šut za dva 6/10 i za tri 3/5.

Najbolji igrač crveno-bijelih istovremeno je propisno iznervirao trenera Vukoičića krajem prvog poluvremena, kada je sa Demarkusom Nelsonom i Vukom Radivojević izgubio tri lopte za manje od pola minuta i dozvolio Uniksu da postigne navedena tri poena u najvećoj seriji domaćih 26:3.

Navijače Zvezde posebno je obradovala činjenica da su konačno vidjeli i poene svojih "niskih krila". Marko Simonović pogodio je trojku iz jedinog pokušaja, dok je Majkl Skot poslije mnogo vremena odigrao dobru partiju, ubacivši 11 poena, uz tri skoka za 20 minuta.

Domaći su poslije nekoliko nedjelja mogli da računaju na svoj dobar šut, jedno od najjačih oružja. Iz 20 pokušaja pogodili su deset trojki, a za dva su šutirali sa više od 50 odsto uspješnosti (20/39)

ZVEZDA: Cvetković 5, Braun 2 (za tri i po minuta u igri), Subotić 3, Rakočević 21 (3 sk, 4 ukr), Lazić 6, Simonović 3, Savović 9 (8 sk), Katić 12, Samardžiski 2 (4 sk), Radivojević 5, Nelson 2, Skot 11.

UNIKS Lidej 9, Zamanskij, Samojlenko, Veremenko 11, Eidson 14, Vujukas 10, Kajmakogli 6, Mekarti, Antipov, Šabalkin, Četmen 18, Vilkinson 5.

Ekipa Vlade Vukoičića nije uspjela da nadoknadi prednost Uniksa iz prve utakmice (78:59), ali je istovremeno Ulm kod kuće spriječio Galatasaraj da se "odlijepi" na čelu tabele.

Njemački predstavnik ubjedljivo je slavio protiv istanbulskog tima i rezultatom 91:70 (25:17, 14:16, 17:20, 35:17) izjednačio sve ekipe na tabeli sa skorom 2-2.

Štaviše, drugoplasirana ekipa njemačkog prvenstva osvetila se Galati se za poraz u prošlom kolu (66:82), sa kamatom.

U pobjedničkom timu najbolji su bili Džon Brajan sa 20 i Rej Alan sa 18 poena. Turski tim predvodio je plejmejker Karlos Arojo sa 23, dok je srpski internacionalac Milan Mačvan postigao 10 za 29 minuta u igri.

PAROVI 5. KOLA (13. februar): Crvena zvezda Telekom - Ulm, Uniks - Galatasaraj

PAROVI 6. KOLA (20. februar): Ulm - Uniks, Galatasaraj - Crvena zvezda Telekom.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC