• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Zvezde: Agresiva, agresiva, agresiva

Košarkaši crveno-bijelih istakli da je požrtvovana i pametna igra na početku treće deonice donijela preokret na meču protiv Uniksa.

 Igrači Zvezde: Agresiva, agresiva, agresiva Izvor: MONDO

Igrači Crvene zvezde Telekom imali su razloga za zadovoljstvo u četvrtom kolu Last 16 faze Evrokupa.

Poslije neubjedljive igre u prvih 15 minuta meča protiv Uniksa, u finišu druge i početkom treće dionice nanizali su seriju 26:3, zahvaljujući kojoj su srušili protivnika - 81:73.

Bojan Subotić je poslije meča naglasio da je najvažnije da je njegov tim slavio protiv odličnog protivnika.

"Najbitnija je pobjeda. U prvom poluvremenu se nekako nismo snašli, nismo imali odgovor na tu njihovu agresiju, izgubili smo mnogo lopti, a u nastavku smo odigrali dobro, požrtvovano, sa dosta faulova i ta igra nam se isplatila. Ostaje žal što nismo uspjeli da stignemo 20 poena razlike ali moramo da nastavimo da se borimo dalje", rekao je Subotić.

On je dodao da je Zvezda igrala u serijama.

"Poslije perioda ne baš dobre igre u prvom poluvremenu, u trećoj četvrtini smo napravili seriju 15:0, pa smo onda opet pali... te oscilacije u nastavku sezone moramo da svedemo na minimum".

Krilni centar crveno-bijelih svjestan je da se situacija u grupi L zakomplikovala, budući da uz Zvezdu i Uniks, i Galatasaraj i Ulm imaju po dvije pobjede i dva poraza.

"Ulm je dobio Galatasaraj, tako da se sada otvaraju nove kalkulacije, svi su igri, pa ćemo videti šta će biti. Na nama je da budemo skoncentrisani na našu igru i da u nastavku takmičenja igramo dobro".

I Raško Katić istakao je da je agresivna igra početkom trećeg perioda u odbrani donijela preokret crveno-bijelima, kao i da je sve vrijeme vodio žestoku bitku pod košem.

"Sudije su na početku meča dozvolile 'tuču', pa su onda u nastavku sudile neke kontakte koji su bili manje žestoki, tako da sam ja cijelu utakmicu imao žestoke duele sa Veremenkom".

On je priznao da je Zvezdu osim Uniksa, dobila i dolaskom Samardžiskog.

"On je veliko pojačanje za naš tim. Njegovim dolaskom dobili smo na visini, stabilnost u reketu. Njemu je ovo bila prva utakmica, tek je stigao, tako da očekujem da ćemo mnogo dobiti kada se malo uhoda i privikne na novu sredinu", istakao je Katić.

Igor Rakočević bio je zadovoljan nakon dobro obavljenog posla i prve pobjede pred domaćim navijačima u Last 16 fazi Evrokupa.

"Mi smo krenuli meč sa idejom da dobijemo jedan razlike, pa da ako se stvori šansa pobijedimo i ubedljivije. Mislim da smo bili na granici da ispunimo cilj, da smo imali još jednu, dvije lopte u našu korist, neki skok ili njihovu promašenu trojku mogli bismo da stignemo 'minus 19'. Bez obzira na to, veoma smo zadovoljni igrom. Odbrana je bila fantastična u većem dijelu utakmice, dobro smo igrali presing, imali smo dosta ukradenih lopti i u napadu smo igrali lijepo za oko i pametno".

Rekao je da je u drugom poluvremenu njegov tim dobio polet poslije nekoliko dobrih poteza.

"Jednostvano za nas je treća četvrtina bila biti ili ne biti. Poslije dva poena deficita sa kojima smo otišli na odmor, znali smo da moramo da digramo dobro u nastavku. Krenuli smo veoma agresivno, tada smo dobili neophodnu atmosferu, dobili smo polet sa nekoliko ukradenih lopti i onda je bilo mnogo lakše", objasnio je Rakočević.

On je naglasio i da su navijači odradili odličan posao.

"Publika je bila fenomenalna. Zahvaljujem im se mnogo na korektnom navijanju i za nas igrače je veoma važna stvar posle utakmice kada odradimo dobar posao da smo svi srećni zajedno sa tih sedam, osam hiljada ljudi u hali koji ostanu da navijaju i to je nešto što se nikada ne zaboravlja".

Rakočević je rekao da Zvezda mora da nastavi u istom ritmu.

"Sada je sve otvoreno u našoj grupi, tako da idemo dalje, jer imamo dobre šanse u Evrokupu. Moramo da dobijemo i narednu utakmicu u Beogradu protiv Ulma, i to sa što većom razlikom, pa ćemo nakon toga videti šta će nam se otvoriti", rekao je organizator igre crveno-bijelih.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC