• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomašević: Svi ste znali, niste se žalili

Potpredsjednik KSS odgovorio na dopis u kojem Radnički iz Kragujevca traži da se četvorica spornih igrača proglase domaćim.

 Tomašević: Svi ste znali, niste se žalili Izvor: MONDO

Iako Radnički ulaže veliki trud da dokaže kako igrači sa dvojnim državljanstvom nisu stranci, Košarkaški savez Srbije neumoljiv je u svom tumačenju članova 61 i 63 Registracionog pravilnika.

Domaći igrači su samo oni koji imaju pravo nastupa za nacionalni tim Srbije, a svi ostali su stranci, bez obzira na to koje sve pasoše posjeduju.

Takav stav u četvrtak je ponovo podvukao Dejan Tomašević, odgovorom na posljednje obraćanje Radničkog i njegovog direktora Ivana Grujina.

"Registracioni pravilnik i Pravilnik o takmičenju usvojeni su jednoglasno na Skupštini KSS, održanoj 13. marta 2012. Usvajanju je prethodilo usaglašavanje Pravilnika sa članovima Skupštine, Regionalnim savezima i Udruženjem klubova Košarkaške lige Srbije", stoji u pismu.

Tomašević ispred Komisije za takmičenje tvrdi da ni na posljednjoj sjednici Skupštine KSS, koja je održana 24. septembra, niko nije imao amandmane na postojeće pravilnike.

"Svi klubovi su imali dovoljno vremena da se upoznaju sa Registracionim pravilnikom i da na osnovu njega formiraju ekipe za sezonu 2012/2013".

Dakle, Radnički u timu ima osmoricu stranaca i trener Miroslav Nikolić će za kup utakmice morati da se odrekne četvorice, pri čemu je Ratko Varda otpisan zbog povrede, a možda bude i Australijanac Mark Vortington.

U tom slučaju bi Nikolić tražio kvartet za Kup u krugu šestorice igrača. To su Ćapin, Marković, Vajt, Borisov, Emening i Vizer.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC