• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Teo promašio za pobjedu!

Miloš Teodosić imao je šut za pobjedu CSKA u Madridu, ali je njegova trojka sa devet metara završila na obruču, pa je Real slavio u produžetku.

 EL: Teo promašio za pobjedu! Izvor: MONDO

Derbi kola - drama kola!

Za utakmicu nedjelje u okviru 6. kola Top 16 faze Evrolige unaprijed je određena ona u prestonici Španije, gdje su igrali neporaženi Real Madrid i jednom nadigrani CSKA iz Moskve.

Onaj ko je odredio da to bude derbi, ubo je! Igrali su se produžeci u kojima je Real deklasirao "srpski" CSKA, koji je doduše imao šut za pobjedu četiri sekunde prije isteka "regularnih" 40 minuta:

Real Madrid - CSKA Moskva 86:78, 66:66 (14:15, 14:12, 10:17, 23:22)!

Poslije promašaja Džejsija Kerola za tri poena, pri rezultatu 66:66 i na svega 12 sekundi prije kraja, a Amerikanac je do tog trenutka šutirao trojke 4/5, Miloš Teodosić dotrčao je po loptu i praktično već tada odlučio da će on biti onaj koji će imati posljednji šut.

Ispostavilo se ne i na meču, već samo u četvrtoj četvrtini.

Sa 0/5 za tri poena do tada, Teodosić je prešao pola i sa oko devet metara, četiri sekunde prije kraja, pokušao da uradi nešto što je više puta u karijeri radio, ali nije uspio. Lopta je završila na "prvom" obruču, a ekipe na klupama, spremajući se za produžetak.

Teodosić i Nenad Krstić odbili su prvi nalet Rudija Fernandeza i Kerola u dodatnih pet minuta, potom je neefikasni Viktor Hrijapa razigrao Sašu Kauna u dvije akcije za novo izjednačenje (76:76), ali...

Serijom od šest pogođenih slobodnih bacanja iz sedam pokušaja, uz greške na drugoj strani, košarkaši Reala uspjeli su da upišu i šestu pobjedu u šest kola elitne runde takmičenja, a da slavlje u "Kaha Mahiki" bude veće pobrinuo se Kerol. Što nije u finišu četvrte četvrtine, jeste uz zvuk sirene u produžetku! Pogodio je trojku za 20. poen Reala za pet minuta doigravanja i konačnih osam poena razlike.

Ova trojka itekako bi se računala ako bi ekipe na kraju ušle "u krug". Inače, Kerol je postigao posljednjih sedam poena za svoj tim u produžetku.

CSKA poveo je 6:0, a potom je Real imao najveću prednost od sedam poena razlike, prije nego što je tim Etorea Mesine, bivšeg trenera Reala, napravio preokret i došao do 51:54. Od tog trenutka počela je rezultatska klackalica.

Inače, Mesina je u više navrata na terenu držao petorku sa četvoricom srpskih košarkaša, srpskih reprezentativaca i oni su mu na tome bili veoma zahvalni. Uprkos šutu 0/6 za tri, Teodosić je ubacio 13 poena i imao 5 as, Krstić je meč završio sa 11 poena i šest skokova, Vladimir Micov sa 12 poena, a pravo "čudo" je Zoran Erceg.

U prvoj utakmici od teške povrede koljena zadobijene 18. oktobra, Erceg je punio koš Madriđana iz svih pozicija. Za 11 minuta postigao je 13 poena, uz tri trojke, ali dvije je promašio u finišu meča. Inače, krilni centar Srbije vratio se na teren mjesec dana prije prvobitnih prognoza.

OStale rezultata pročitajte OVDJE

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC