• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Oklahomi pobjeda i svađa (VIDEO)

Samo dva meča odigrana su u NBA u noći između četvrtka i petka. Oklahoma pobijedila Memfis, dok je Golden Stejt nadigrao šampiona.

 NBA: Oklahomi pobjeda i svađa (VIDEO) Izvor: MONDO

Derbi Zapadne konferencije najjače košarkaške lige svijeta pripao je Oklahomi. Tander je na svom parketu pobijedio Memfis 106:89 i sada ima skor od 35 trijumfa i 11 poraza, što ga čini drugim najuspješnijim timom ove sezone.

Ispred Oklahome je samo San Antonio.

Razlika od 17 poena prednosti na kraju utakmice i nije realan pokazatelj onoga što se dešavalo u domu Oklahome. Domaćin je tokom utakmice imao i veću prednost koja nijednog trenutka nije bila ugoržena.

Već poslije prve četvrtine bilo je jasno da Memfis neće izdržati pritisak.

Zaostatak od 10 poena nagovještavao je konačni rasplet. Po goste se ništa nabolje nije promijenilo ni do odlaska na odmor, štaviše. Narednu dionicu izgubili su još većom razlikom, tako da je Tander već poslije 24 minuta (58:34, rezultat poluvremena) mogao da počne slavlje novog trijumfa.

Opušteni stečenom prednošću Kevin Durant i društvo zaigrali su malo neodgovornije, a to se odmah reflektovalo i na semafor. Sa svega 12 poena prednosti dočekali su posljednju dionicu u kojoj su, ipak, rutinski odradili posao.

Memfis je u jednom trenutku treće četvrtine prišao na samo "minus deset" 75:65, ali je to više posljedica opuštanja i svađe protivnika nego bolje igre "grizlija".

U prvom planu bila su dvojica igrača Oklahome - Rasel Vestbruk i Tabo Sefološa. Poslije neuspješne akcije u trećoj četvrtini došlo je do sukoba pomenutih košarkaša, pa je Vestbruk morao na nešto duže hlađenje. Skot Bruks ga nije slao na parket punih osam minuta, ali je i pored toga uspio da meč završi sa 21 poenom, devet skokova i šest asistencija.

"To je klasično neslaganje, što se događa. Pa ovo je košarka, igra puna emocija, toga će da bude uvijek. Već smo pokazali da znamo jako dobro da riješimo neke stvari", rekao je poslije meča Durant, koji je takođe bio meta napada Vestbruka, ali ne kao Sefaloša. Svi akteri pomenutog "okršaja", pa i trener Bruks tvrdili su da se ništa spektakularno nije dogodilo.

Prvi strijelac utakmice bio je Durant sa 27 poena. On je uhvatio sedam lopti (sve u odbrani) i upisao šest uspješnih dodavanja.

Šampion je "pao" u Ouklandu. Golden Stejt je u "tijesnoj" utakmici pobijedio Dalas 100:97.

Golden Stejt je trenutno drugoplasirani tim u Pacifičkoj diviziji sa učinkom od 29 pobjeda i 17 poraza, dok Dalas zauzima 4. mjesto na Jugozapadu sa 19 pobjeda i 27 izgubljenih utakmica.

O-Džej Mejo je postigao 25 poena za poraženi tim, a Vins Karter tri manje. Šon Merion je imao 17 skokova i 18 poena.

U pobjedničkoj ekipi sjajan je bio Dejvid Li, njemu je samo jedna asistencija nedostajala za "tripl-dabl" učinak. Uhvatio je 20 lopti i upisao 15 poena. Najefikasniji igrač bio je Klej Tomson sa 27 koševa.

Pogledajte video!

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC