• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Maksimalno na Solnok

"Pobijedili su na svom terenu Cibonu i Partizan mt:s i za nas je to dovoljno upozorenje da moramo da odigramo veoma oprezno i vrlo koncentrisano".

 Vukoičić: Maksimalno na Solnok Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su u Mađarsku, gdje ih u subotu od 17 časova očekuje duel sa Solnokom, u 20. kolu ABA lige.

Činjenica da se mađarski tim nalazi na začelju tabele regionalne lige, ne bi smjela da zavara drugoplasiranu Crvenu zvezdu, što je istakao i trener Vlada Vukoičić.

Crveno-bijele u Mađarskoj očekuje težak posao, budući da je ekipa u srijedu igrala duel sa Uniksom u Evrokupu, i u pobjedi nad kvalitetnim rivalom došlo je do značajnog emotivnog pražnjenja.

"Za nas je nevažno koje mjesto na tabeli trenutno zauzima Solnok i to nas neće opustiti na bilo koji način. Imali smo veoma kratak rok za pripremu ovog meča, a Solnok je pokazao da nije slaba ekipa bez obzira na činjenicu da su trenutno posljednji na tabeli. Iskazali su ogroman motiv, a iz te velike želje su napravili određene rezultate, pa ne treba zaboraviti da su na svom terenu savladali Cibonu i Partizan mt:s. Za nas je to dovoljno upozorenje da igramo maksimalno oprezno i vrlo koncentrisano", istakao je Vukoičić.

U prvom meču ove sezone, u 7. kolu, Zvezda je u Pioniru bila ubjedljiva - slavila je rezultatom 103:74. Ipak, mađarski tim od tada je pretrpio izmjene u sastavu.

"Solnok je poslije tog duela doveo dva nova igrača - Rašada Bela i Brajana Florensa. Oni su pokazali da su adekvatno pojačanje. U prošlom kolu pobijedili su Split u gostima, koji je ove sezone rijetko gubio na svom terenu, a Bel i Florens su od 70 poena cijele ekipe ubacili čak 38. U međuvremenu je Solnok promijenio i trenera, pa je zaista teško praviti neke paralelele u odnosu na naš prvi meč. To je sada tim koji ima drugačiju filozofiju i pristup. Imaju dobar domaći teren, dvorana je mala, uvijek dobro popunjena, sa publikom koja aktivno učestvuje u utakmici i pravi dobru atmosferu", dodao je stareg Crvene zvezde.

Vukoičić zna odakle crveno-bijelima prijeti najveća opasnost i kako treba da igraju na duelu u Mađarskoj.

"Solnok forsira igru u tranziciji i dosta šuteva za tri poena. Igraju dosta široko, a posjeduju jednog kvalitetnog centra Martona Badera koji znalački koristi tu širinu i činjenicu da ima više prostora u reketu, pa se može reći da imaju solidno izbalansiran tim. Rezultat na tabeli za njih nije dobar, ali prouzrokovan je otežavajućim faktorima. Prvi put su učesnici regionalne lige, dakle susreću se sa nepoznatim timovima. Takođe, igraju drugu fazu Evročelendž kupa sa dobrim izgledima da prođu dalje, tako da sve to upućuje na zaključak da su solidna ekipa. Neće nam biti nimalo lako. Ako se pogleda na tabelu to je duel drugoplasiranog i posljednjeplasiranog tima, ali mi smo svjesni da tu razliku na tabeli moramo da dokažemo na terenu", istakao je Vukoičić.

I Igor Rakočević je naglasio da je meč u Mađarskoj veoma važan za Zvezdu, koja će pokušati da do kraja ligaškog dijela regionlanog takmičenja zabilježi seriju pobjeda kako bi preuzela prvo mjesto na tabeli ABA lige.

Crvena zvezda zauzima drugo mjesto na tabeli sa skorom 13-6, iza Igokee, koja ima 15 pobjeda i četiri poraza, dok Solnok "nosi fenjer" sa učinkom 5-14.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC