• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Bez prava na kiks

Trener Partizana mt:s smatra da njegov tim u ABA ligi mora da bilježe pobjede i "ne smije sebi da dozvoli nikakvu komociju".

 Vujošević: Bez prava na kiks Izvor: MONDO

Partizan mt:s će u subotu od 19 časova u Pioniru dočekati ekipu Splita, u 20. kolu ABA lige.

Splićani se nalaze na zaćelju tabele regionalnog takmičenja, ali Duško Vujošević, trener crno-bijelih, ističe da su oni mnogo opasniji tim nego što to učinak i pozicija pokazuju.

On smatra da njegov tim nema više prava na kiks.

"Split je rival koji mora ozbiljno da se shvati, neće oni sami sebe da pobijede u Pioniru, igrači to moraju da znaju, a navijači neka nam pomognu da dođemo do pobjede. Mi smo sada bez prava na kiks i vjerujem da svi shvataju da ne smijemo sebi da dozvolimo nikakvu komociju", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

On je kao glavnu snagu Splićana naveo iskusnog centra Nikolu Vujčića.

"Split je opasniji nego što to može da se zaključi na osnovu pogleda na tabelu. Na početku sezone su igrali iznad očekivanja, ali su problemi počeli zbog povreda nakon pobjede nad Cedevitom u Zagrebu. Upravo taj meč je pokazatelj njihove prave snage i dokaz da mogu da iznenade u gostima", izjavio je trener Partizana mt:s.

Vujošević je veruje kako će do kraja takmičenja u ABA ligi svaki meč biti izazov veći od onog prethodnog, kao i da se nada da će takmičenje biti regularno.

"Očekujem da do kraja svaka utakmica bude sve teža, a vjerujem da će završnica regularnog dijela ABA lige zaista biti regularna. Tu prije svega mislim na uslove za igru i arbitražu. Nadam se da se neće praviti neki lobistički savezi, a Partizan će kao uvijek igrati pošteno", poručio je Vujošević.

On je ponovio da vjeruje da će se grad Beograd, ipak kandidovati za organizaciju završnog turnira regionalnog takmičenja.

"Vjerujem da grad ima interes da makar jedan srpski tim igra na Fajnal foru i da mora da se uključi u organizaciju završnog turnira. Takođe, smatram da gradonačelnik Dragan Đilas nije dao konačan odgovor, jer znam da je on čovjek košarke i očekujem da grad ipak pomogne oko organizacije", naveo je Vujošević.

On se dotakao i pitanja stranaca u domaćim klubovima, koje je posljednjih dana podiglo "veliku prašinu".

"Pravilnik Košarkaškog saveza Srbije donijet je prije početka sezone i mora da se poštuje. Razumljivo je što sve zemlje štite domaće igrače, ali Partizan ne bi imao ništa protiv ako bi KSS odobrio i veći broj stranaca", rekao je strateg crno-bijelih.

Partizan je trećeplasirani tim ABA lige sa skorom 12-7.

PAROVI 20. KOLA ABA LIGE

SUBOTA
Solnok - Crvena zvezda Telekom (17.00)
Cibona - Budućnost (17.00)
Partizan mt:s - Split (19.00)
Zadar - Široki (19.00)
MZT Skoplje - Olimpija (21.00)

NEDJELJA
Igokea - Cedevita (17.00)
Krka - Radnički (19.00)

TABELA: Igokea 15-4, Crvena zvezda 13-6, Partizan 12-7, Budućnost 11-8, Radnički 11-8, Cedevita 11-8, MZT Skoplje 10-9, Olimpija 10-9, Krka 8-11, Cibona 7-12, Zadar 7-12, Split 7-12, Široki 6-13, Solnok 5-14.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC