• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA : Partizan siguran protiv Splita

Crno-bijeli pobijedili Split u utakmici 20. kola ABA lige - 68:59 (17:17, 15:5, 17:20, 19:17).

 ABA : Partizan siguran protiv Splita  Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana opravdali su ulogu favorita i pred 4.500 gledalaca u hali Pionir savladali jedanaestoplasirani Split.

Početak utakmice pripao je gostima koji su vodili veći dio prve četvrtine, u pojedinim momentima i sa pet razlike, ali su crno-bijeli u finišu dionice poslije ofanzivnog skoka i poena Dejana Muslija uspjeli da izjednače na 17:17.

Trener Partizana Duško Vujošević utakmicu je počeo petorkom: Vesterman, Lučić, Čakarević, Lovernj i Milutinov, ali je tokom uvodnih minuta dosta eksperimentisao, pa je tek od 6. minuta počeo da uvodi standardne igrače. Do tada je u igri domaćeg tima bilo dosta nesmotrenosti i lako primljenih koševa.

Drugi period, takođe, je počeo loše po crno-bijele - trojkom Srđana Subotića i četiri minuta bez postignutog koša, međutim, ubrzo je do izražaja došla razlika u kvalitetu.

Partizan je pojačao odbranu i zaustavio napade preko centra, a mlada ekipa iz Hrvatske, bez povrijeđenog Nikole Vujčića, u svojim redovima nije imala nikoga ko bi mogao da uspješno odigra "jedan na jedan".

Uslijedila je serija 15:0, a gosti su poslije pomenute trojke Subotića naredni koš postigli tek u posljednjoj sekundi prvog poluvremena!

Po povratku sa velikog odmora uslijedile su tri uzastopne kontre crno-bijelih za 40:23, poslije čega je pobjednik već mogao da se nasluti.

Splićani, ipak, nisu željeli da se predaju, već su početkom posljednje dionice imali priliku da se primaknu na samo pet poena razlike, poslije dvije blokade Kraljevića. Prvo Čakareviću, pa Lučiću, ali su napravili nove greške u napadu...

Pet minuta prije kraja Toni Dijan je trojkom smanjio na 46:55, a onda je Vukušić zakucao iz kontre poslije presječenog dodavanja Bogdana Bogdanovića. Bio je to povod da Vujošević traži tajm-aut.

Pauza je očigledno prijala domaćim igračima, koji su se po povratku na parket ponovo "odlijepili" na plus 10.

Dva minuta prije kraja Leo Vesterman i Dru Gordon izveli su ali-up za plus 11, što se ispostavilo kao nedostižno za goste.

Treba istaći da je Partizan je u subotu uveče imao veliki problem u šutu za tri poena, što pokazuje podatak da je prvi koš iza linije 6,75 postigao Lučić u 25. minutu. Na kraju meča učinak u tom segmentu bio je 3/11. Za dva su šutirali 47 odsto, naspram 33 gostiju.

PAROVI 20. KOLA:

Solnok - Crvena zvezda Telekom 83:96
Cibona - Budućnost 60:73
Zadar - Široki 19.00
Partizan mt:s - Split 68:59
MZT Skoplje - Olimpija 21.00

U nedelju

Igokea - Cedevita 17.00
Krka - Radnički 19.00

TABELA: Igokea 15-4, Crvena zvezda Telekom 14-6, Partizan mt:s 13-7, Budućnost 12-8, Radnički 11-8, Cedevita 11-8, Olimpija 10-9, MZT Skoplje 10-9, Krka 8-11, Cibona 7-13, Zadar 7-12, Split 7-13, Široki 6-13, Solnok 5-15

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC