• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović za MONDO: Jačamo pred Kup

Krilni košarkaš Crvene zvezde Telekom ističe značaj pobjede nad Solnokom uoči izazova Kupa Radivoja Koraća. Vjeruje u sebe i zna da može bolje.

 Simonović za MONDO: Jačamo pred Kup  Izvor: MONDO

Navijači Crvene zvezde Telekom od početka sezone čekaju da Marko Simonović "proradi".

Došao je u klub kao najveća želja bivšeg trenera Svetislava Pešića i blijedo počeo sezonu. Tokom jeseni je igrao sve manje i lično ukazivao na to da nije zadovoljan. "Biću bolji", govorio je.

U subotu uveče to je i definitivno nagovijestio.

Odigrao je dobar meč protiv Solnoka, trojkama u nizu podstakao seriju kojom su crveno-bijelih poveli 81:66 i zadržali prednost do kraja.

Dan poslije je zvučao umorno, ali i zadovoljno.

"Malo nas je umorio put, jer smo se odmah poslije utakmice vratili autobusom. Stigli smo kasno u Beograd, ali ćemo imati dovoljno vremena i za odmor i za pripremu narednih utakmica", rekao je na početku razgovora za MONDO.

U Mađarskoj je obradovao trenera, saigrače i navijače. Postigao je deset poena i u velikoj mjeri odlučio pobednika. Uprkos tome, ne želi da priča o individualnoj statistici. Vjeruje i zna da može još bolje.

"Reći ću isto što i prije. Vjerujem u sebe i znam kako mogu da odigram. Pokazao sam u prethodnim sezonama koliko i šta mogu. I meni i ekipi ostaje da kroz utakmice i pobjede gradimo samopouzdanje i jačamo za predstojeće izazove", dodao je rođeni Prištinac.

Međutim, kao i prethodnih nedelja, niko u Crvenoj zvezdi Telekom nema vremena za dugo osvrtanje. I pobjede i porazi brzo padaju u zaborav, pred novim izazovima na tri fronta.

Vicešampione Srbije uoči i tokom vikenda očekuje nastup u Kupu Radivoja Koraća, poslije čega će u 21. kolu ABA lige igrati sa Partizanom mt:s, zatim putuju u Tursku na megdan Galatasaraju...

"Već sam govorio o samopouzdanju. Biće nam jako potrebno jer ćemo u tri dana Kupa imati najteži mogući raspored - Vojvodinu, Radnički i Partizan. Biće nam potrebna snaga jer je to jako težak i naporan ritam", rekao je Simonović i dodao:

"Tačno je da smo već uhodani za dvije utakmice nedeljno, ali to uopšte nije jednostavno. Putovanja su teška, svi dobro znaju koliko smo problema imali na putu za Kazanj. Međutim, uspjeli smo da, prema mom mišljenju, ostvarimo dobre rezultate i sigurno je da nam to daje dobar ton i za Kup i za ABA ligu i za Evrokup".

Pobjedom nad Solnokom Crvena zvezda Telekom prišla je na pobjedu zaostatka za vodećom Igokeom, koja svoj meč 20. kola igra u nedelju u 17.00 časova, protiv Cedevite. Iako se niko u klubu ne odriče borbe za prvo mjesto, bivši košarkaš Hemofarma, Budućnosti i berlinske Albe zna da direktan plasman u Evroligu više ne zavisi samo od njega i njegovih saigrača.

"To je već viša sila. Ne pitamo se samo mi. Mi moramo da dobijemo sve utakmice do kraja, oni da gube... Svašta može da se dogodi, ali naš cilj trebalo bi da bude da ostanemo u ritmu i izvučemo maksimum. Vjerujem da će sve biti kako treba", podvukao je Simonović.

Ekipa Vlade Vukoičića imaće "skraćenu nedelju" za odmor i trening, pošto takmičenje u Kupu Radivoja Koraća počinje 7. februara. Trofej brani Partizan mt:s, a Zvezda će četvrtfinalni meč odigrati 8. februara, u 21.00 čas protiv Vojvodine.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC