• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Pala i "neosvojiva" tvrđava u Laktašima

Dvorana u Laktašima je konačno osvojena! U 20. kolu Cedevita je do nogu potukla Igokeu i nanijela joj prvi domaći, a peti poraz ove sezone - 64:56.

 ABA: Pala i "neosvojiva" tvrđava u Laktašima Izvor: MONDO

Aleksandrovčani su poraženi u Laktašima od ekipe iz Zagreba 56:64 (14:18, 11:17, 14:17, 17:12) u derbiju 20. kola ABA lige.

Ovo je bio drugi uzastopni poraz domaćina, kojim su iskomplikovali plasman u Evroligu iako imaju pobjedu više i bolji međusobni skor od drugoplasirane Crvene zvezde Telekom, pošto je do kraja ostalo još šest kola. Cedeviti je ovo bio 12. trijumf i Zagrepčani su se takođe vratili u igru za plasman na Fajnal-for.

Aleksandrovčani su u nedjelju uveče odigrali najlošiju utakmicu ove sezone u regionalnoj ligi. Slabo šta je štimalo u ekipi Dragana Bajića - od katastrofalnog napada, do još gore odbrane, ali ono što je presudilo u ovom meču bio je defanzivni i ofanzivni skok koji je u ogromnom procentu pripao gostima iz Zagreba.


U napadačkom dijelu, osim Branka Jorovića, koji je bio najefikasniji u domaćem taboru sa 16 koševa, i u pojedinim momentima Miloša Komatine (15), nije bilo raspoloženih igrača, a posebono su podbacili Amerikanci Kliford Hermonds i Karlton Edvards, koji su zajedno postigli 10 poena.

Od samog početka se vidjelo da su "igosi" nervozno ušli u meč i samo zahvaljujući lošem šutu gostiju izvan linije 7.65, utakmica nije bila riješena već poslije prve dvije četvrtine.

Ponajbolji igrač Igokee ove sezone Jorović postigao je startnih pet poena za domaćina (7:4), ali su Zagrepčani serijom od 9:1 stekli prvu osjetniju prednost (13:8).

Razigrao se u drugom periodu Miloš Komatina, koji je držao "igose" u meču svojim "laganim" poentiranjem pod obručima, ali defanzivni skok domaćina nije bio na visini zadatka.

Upravo zahvaljujući ofanzivnom skoku gosti su imali dosta napada više iz kojih su uspjeli da dođu prvi put u meču do dvocifrene prednosti (25:35) na kraju prvog poluvremena.

Koliko su bolje skakali Zagrepčani najbolje ilustruje omjer uhvaćenih lopti nakom 20 minuta - 23:9 odnosno na kraju 36:23!

I u trećem kvartalu nije dobro išlo izabranicima Dragana Bajića sve do sredine perioda kada su serijom 8:0, kojoj je kumovao Jorović, smanjili razliku na -6. U tim trenucima je zakucavanje Milana Dozeta uspjelo da podigne uspavanu publiku u Laktašima na noge.

Jorović se u trećem kvartalu opet probudio, ali nije imao previše raspoloženih saigrača za eventualni preokret. Tada su igrači Cedevite sa dva uzastopna poentiranja Predraga Šuputa i dvije trojke Tomasa vratili Zagrepčane opet na +12 i praktično prelomili utakmicu iako je ostalo do kraja još čitavih 10 minuta.

U posljednjem kvartalu, razlika je samo rasla u korist gostiju, najviše je bilo +22 (61:39), da bi u samom finišu gosti neobjašnjivo stali i omogućili Igokei da se izbori za častan poraz.

Kod gostiju iz Hrvatske najbolji su bili Marko Tomas sa 16, Brejsi Rajt je postigao 11 i Marino Baždarić poen manje.


Dvorana u Laktašima bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, ali atmosfera je više ličila na pozorišnu nego košarkašku predstavu.

Prvi meč u Zagrebu okončan je takođe pobjedom Cedevite (76:78) i to trojkom Brejsija Rajta sa zvukom sirene.

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC