• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teletovićev otac: Mirza će prebroditi krizu

Otac Mirze Teletovića uvjeren da će najbolji bh. košarkaš predbroditi trenutnu krizu i dokazati se u NBA ligi.

 Teletovićev otac: Mirza će prebroditi krizu Izvor: MONDO

Najbolji bh. košarkaš, član NBA ligaša Bruklin Netsa Mirza Teletović dobitnik je nagrade sportskog simpozija Smiposar 2013 za promociju i razvoj sporta u BiH, a u njegovo ime primio ju je njegov otac Šaban.

"Zahvaljujem se na ovoj nagradi, vjerujem se da je Mirza to i zaslužio svojim igrama, svojim ponašanjem, doprinosom sportu u BiH, mislim da je nagrada došla u prave ruke, Mirza je takođe srećan zbog ove nagrade2, rekao je Šaban Teletović.

Njegov sin ušao je u istoriju kao prvi bh. košarkaš koji je zaigrao u NBA ligi.

"Kada je potpisao za Bruklin Netse bio sam ponosan.Mirza je odlazak u NBA ligu zaslužio svojim radom, počeo je mlad da se bavi košarkom, dokazao je da može svojom disciplinom, ponašanjem na terenu, u klubovima u kojima je igrao i u reprezentaciji BiH", rekao je Šaban Teletovič.

U NBA ligu Mirza Teletović otišao je iz Kahe Laboral kao najbolji strelac ali u ekipi Bruklin Netsa još ne dobija pravu priliku, ali njegov otac uvjeren ej da će sve doći na svoje mjesto i da će Mirza ponovo zablistati.

"Razgovaram s njim. Komentarišemo sve što mu se dešava. On je i ranije imao teških perioda, samim odlaskom u ostende sa 16 godina, trebalo mu je vremena da se snađe, pa i poslije prelaska u Taukeramiku imao je odrđenih problema, ali Mirza je vrijedan, disciplinovan, pravi sportista. Prebrodiće ovu krizu, to je trenutna kriza. Vrijeme koje nadolazi radi njemu u korist, on će dokazati svojim radom i ponašanje da zaslužuje veću minutažu, dobiće veću minutažu a onda će biti i više koševa i biće zadovoljniji",  istakao je Šaban Teletović.

(G.A. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC